pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Tradiční souboj ovládla Sparta, jedinou branku Kladna vsítil Jiří Ticháček

24. 9. 2023 od Martin Kolačkovský / Úvodní foto: Roman Mareš, fotogalerie: Josef Poláček
Kladno doma nestačilo na pražskou Spartu a zapsalo porážku 1:7. Ve vyhroceném utkání plném trestů odskočili hosté během první části o dva góly, v prostředním dějství přidali další tři branky a Rytíři dokázali odpovědět až za stavu 0:6. V přesilové hře se prosadil Jiří Ticháček. Pražané však v závěru, který okořenilo několik bitek, přidali ještě sedmý zásah. Kladeňáci tak na domácím ledě další body do tabulky nepřidali.
2023/2024, Tipsport extraliga, 4. kolo,  neděle 24.9.2023, Kladno, ČEZ STADION Kladno
Kladno
Sparta
1:7
0:2, 0:3, 1:2

Branky a nahrávky: 45. Ticháček (Pytlík, Melka) – 1. Kempný (Řepík), 9. Buchtele (Mozík, Lajunen), 32. Řepík (Krejčík, Najman), 34. Buchtele (Kempný, Forman), 35. Najman (Chlapík, Mozík), 43. Irving (Kestner, Kousal), 59. Horák (Kousal, Kestner). Vyloučení: 15:13 + Dotchin a Jarůšek (KLA) 5 min. a do konce utkání a Irving a Chlapík (SPA) 5 min.. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Nejlepší hráči utkání: Michael Frolík – Michal Kempný.

Rozhodčí: Hribik, Veselý – Frodl, Lhotský
vyloučení15:13
využití1:2
oslabení0:1
střely na branku24:28
zblokované střely8:12
hity6:1
vhazování41:25
diváci4391
Kladno: Brízgala (35. Bow) – Hejda, Dotchin, Ticháček, Martenet, Slováček, Veber, Klikorka – Sideroff, Plekanec, Tralmaks – Jarůšek, Klepiš, Beran – Bláha, Pytlík, Frolík – Procházka, Babka, Melka.
Sparta: Kovář – Němeček, Mozík, Kempný, Irving, Krejčík, Moravčík, Mikliš – Kousal, Horák, Kestner – Chlapík, Najman, Řepík – Buchtele, Lajunen, Hauser – Forman, Vitouch, Konečný.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Utkání s lídrem tabulky před skvělou návštěvou začalo náporem hostující Sparty, Michal Kempný z nenápadné střely ze slotu s přispěním teče překonal Adama Brízgalu – 0:1. I první přesilovou hru si vyzkoušeli hosté, v největší šanci ale kladenský brankář zasáhl proti střele Kestnera. Domácí ale krátce nato inkasovali, Jan Buchtele nepříjemně tečoval, Brízgala puk vyrazil před sebe a stejný hráč zakončil z dorážky – 0:2. Největší šanci Kladna obstarala mezigenerační souhra dvou kladenských útočníků. Pytlík našel Frolíka a ten těsně minul. První třetinu okořenila bitka po závaru před sparťanským brankovištěm, ve které Dotchin přepral Krejčíka.

Ve druhé periodě mělo Kladno jedinečnou příležitost zvrátit nepříznivý stav. Pokračovala totiž přesilová hra z předchozího dějství, Rytíři ale i přes řadu šancí neuspěli. Do samostatného úniku se dostal Frolík, branku ale těsně minul. Kladenští převzali iniciativu a měli více ze hry, zásah do Kovářovy klece ale nepřicházel. Trest přišel krátce po polovině základní hrací doby, pohlednou individuální akcí se prezentoval Michal Řepík – 0:3! V přesilové hře Kladna ujeli sparťané do přečíslení, Michal Kempný vystřelil a Jan Buchtele bez větších problémů dorazil puk za Brízgalova záda – 0:4. A pro kladenské barvy bylo ještě hůře, Ondřej Najman nenápadně vystřelil a navýšil na 0:5. Kladenská střídačka sáhla ke změně v brankovišti, Adama Brízgalu vystřídal Landon Bow. Domácí publikum pak mohlo aspoň zatleskat kladenské obranné trojici za výborně zvládnuté dvojnásobné oslabení, které trvalo 115 sekund.

Poslední třetina klání začala přesilovkou Sparty, kterou pražský celek zvládl proměnit gólem Aarona Irvinga – 0:6. Neprůstřelnost sparťanského maskovaného muže protrhl obránce Jiří Ticháček, který povedenou střelou zamířil pod horní tyčku – 1:6. Necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby se před sparťanskou klecí odehrály další pěstní souboje a v obou z nich uspěli kladenští hráči. Hosté následně zvýšili brankou číslo sedm, kterou z přesilovky vstřelil Roman Horák – 1:7. Všechny tři body si tak do Prahy odvezla Sparta. 

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Pavel Skrbek: Sparta měla velice dobrý vstup do utkání a my dostali z prvního střídání smolný gól. Ve třetím střídání jsme šli do čtyř a dostali jsme na 0:2, což pro nás byla docela studená sprcha. Prvních deset minut jsme byli jako opaření, pak jsme se pomalinku dostávali do hry a druhých deset minut už nebylo špatných. Do druhé třetiny jsme měli velice dobrý vstup, deset minut jsme hráli velice dobře, bohužel pokaždé, když jsme se nadechli k nějakému malému náporu, tak jsme dostali gól. Ve druhé třetině tam napadaly další tři góly a poslední třetina už byla rozkouskovaná, už se tam ozvaly emoce. Bylo to rozkouskované vyloučeními, dostali jsme další dva góly a dopadlo to tak, jak to dopadlo.

Sparta: Pavel Gross: Jsme rádi, že jsme vyhráli, protože víme, že na Kladně je to velké derby. Dívali jsme se na zápas Kladno - Pardubice a Pardubicím dlouho trvalo, než zápas rozhodly. Byli jsme proto připravení a prvních deset minut jsme začali velmi dobře. Hráli jsme hodně jednoduše, vůbec jsme nehráli v naší zóně. Pak jsme to trošku zkomplikovali a soupeř se dostal víc do hry. To pokračovalo i ve druhé třetině. Tři góly jsme dali až od desáté minuty. Do té doby jsme měli snad jedinou střelu na bránu a podržel nás Kovy, že to nebylo 2:1, ale bylo to najednou 3:0. Po třetí gólu jako by zápas dostal jiný náboj, než měl do té doby. Přesto jsem rád, že jsme dali nějaké góly. Oba manšafty hrály dobře v oslabení. Jsme rádi, že jsme vyhráli.

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU