48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři v Porubě třikrát vedli, nakonec ale brali jen bod za porážku na nájezdy

30. 9. 2020 od Filip Ardon / Archivní foto: Roman Mareš
Rytíři to letos zažili už podruhé! Třikrát ve venkovním utkání vedli o gól, náskok ale neuhájili a nakonec si odvezli jen bod. Tentokrát Kladno ztratilo v Porubě, kde zapsalo porážku 3:4 po samostatných nájezdech. Modrobílí vedli po brankách Rostislava Marosze, Tomáše Gumana a Vítězslava Bílka, na první výhru z ledu soupeře ale dál čekají.
2020/2021, Chance liga, 7. kolo,  středa 30.9.2020, RT TORAX ARENA
Poruba
Kladno
4:3sn
2:2, 0:1, 1:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 18. Teper (Jáchym, Pořízek), 20. Stloukal (Slavík, Korkiakoski), 50. Teper (Káňa), rozh. náj. Endál - 6. Marosz (Račuk, Pitule), 19. Guman (Bílek, Zelingr), 35. Bílek (Guman, Pitule). Rozhodčí: Šír, Hradil - Gančarčík, Hranoš. Vyloučení: 4:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 999. Střely: 31:30.
Rozhodčí: Šír, Hradil - Gančarčík, Hranoš
vyloučení4:9
využití2:0
oslabení0:0
střely na branku31:30
diváci999
Poruba: Muštukovs - Teper, Žovinec, Kozák, Slavík, Voráček, Pastor, Dundáček - Káňa, Jáchym, Pořízek - Stloukal, Korkiakoski, Endál - Brodek, Kanko, Špaček - Toman, Hlinka, Hotěk.
Kladno: Košarišťan - Zelingr, Barinka, Frye, Kehar, Ticháček, Mikliš, Doudera - Melka, Plekanec, Kubík - Hlava, Marosz, Račuk - Bílek, Filip, Guman - Hajný, Pitule, Š. Bláha.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Zápas odstartoval přesilovými hrami na obou stranách. Ale zatímco domácí příliš úspěšní nebyli, Kladno bylo nebezpečné a sahalo po vedení! Zejména Rostislav Marosz, debutant v kladenském dresu, nebezpečně odstřeloval porubskou branku, radoval se ovšem až krátce po vypršení trestu. Útočník Rytířů, který zatím nastupoval za extraligové Vítkovice, vypálil od modré čáry, sám si volný puk dojel a dorazil přesně za vyjetého Ervinse Muštukovse – 0:1. Domácí si ale nakonec také dokázali pomoci početními výhodami. Radka Pořízka ve výborné pozici ještě vychytal Andrej Košarišťan, zakrátko už byl ale kotouč v bráně. Po hezké souhře dostal Jakub Teper puk na levý kruh a prostřelil kladenského brankáře – 1:1. Tento stav ale neměl dlouhého trvání. Tomáš Guman se dostal do úniku a poslal puk přesně mezi Muštukovsovy betony, čímž poslal hosty opět do vedení – 1:2. Tentokrát však byla odpověď ještě rychlejší. Petr Stloukal dostal puk ideálně mezi kruhy a nikým neatakován zakončil do odkrytého koutu brány – 2:2.

Do druhé části vstoupili jednoznačně lépe domácí. Ti měli od úvodu lepší pohyb a po chybné rozehrávce Matyáše Zelingra byli blízko vedoucímu gólu. Kotouč směřující za čáru ale Košarišťan ještě dokázal zachytit. Kladeňáci navíc byli nedisciplinovaní a museli se celé dvě minuty bránit ve třech! I díky pozornému brankáři však nejtěžší chvíle přečkali a po kuriózní trefě šli opět do vedení. Rychlé přečíslení zakončil Tomáš Guman pouze do horní tyče, kotouč doputoval vysoko do vzduchu, spadl za vyjetého Muštukovse a Vítězslav Bílek ho pohotově doklepl do sítě – 2:3. Porubští mohli ještě srovnat vývoj v oslabení, kdy se do úniku dostal Pořízek, Košarišťan si s jeho nájezdem ovšem poradil.

Ve třetím dějství se na první větší šanci dlouho čekalo. Až po více než šesti minutách hry dostal dobrou přihrávku do druhé vlny Marosz, který ale zasáhl jen připraveného Muštukovse. Poruba posléze hrála přesilovou hru a zvládla ji výborně. Kotouč zůstal zaseknutý v chumlu těl, Jakub Teper vypálil a Košarišťan jeho pokus neviděl – 3:3. Marosze následně v obrovské přesilovkové možnosti vychytal lotyšský brankář a pořádné vzrušení přišlo na druhé straně. Lukáš Endál prudce vypálil, zasáhl vzdálenější tyč a brankový sudí rozsvítil gólové světlo. Hlavní rozhodčí ovšem rozpažil a branku pochopitelně neuznal ani po následní poradě s kolegy. Jelikož do sirény už se neujala ani žádná další šance, šlo se na prodloužení.

Nastavených pět minut žádnou vyloženou možnost na rozhodnutí nepřineslo. Poruba byla o něco aktivnější a držela se v útočném pásmu, Kladeňáci ale vytáhli několik obětavých bloků. V nájezdech už se ale radovali pouze domácí. Zatímco na straně Poruby byl úspěšný jak Lukáš Endál, tak Markus Korkiakoski, Rytíři se neprosadili ani jednou – 4:3.

OHLASY TRENÉRŮ

Poruba: Martin Janeček: My jsme se na zápas hodně poctivě připravovali a věděli jsme, že přijede obrovská síla. Kladno dnes přijelo, posbíralo, co mohlo, a bylo na něm vidět, že přijelo vyhrát. První třetinu jsme začali docela vystrašeně. Sice jsme góly dali, ale na druhou stranu jsme i dostali. Potom přišly branky na 3:3 a v poslední části si troufám říct, že Endál vsítil regulérní gól, který nebyl následně uznán, ale to k hokeji patří. Na nájezdy se ukázalo, že máme šikovné exekutory a díky nim jsme nakonec brali dva body. Chci hráčům poděkovat, že dokázali takového soupeře porazit a urvat tak cenný skalp.

Kladno: David Čermák: Je to už několikátý zápas v této sezoně, o kterém rozhodla naše nedisciplinovanost. Pokaždé, když hrajeme venku, tak vedeme a pak zápas ztratíme naší nedisciplinovaností. Dnes jsme měli devět vyloučení, z toho pět faulů bylo zbytečných. To rozhodlo o tomto zápase.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Filip Ardon / Archivní foto: Roman Mareš | 29. 9. 2020

Na led lídra! Rytíři jedou ve středu do Poruby

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU