48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Neproměněné šance a kolaps v závěru. Rytíři prohráli ve Zlíně

17. 2. 2022 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno nezvládlo souboj s posledním Zlínem a prohrálo 2:3. Rytíři po první třetině dotahovali, zásluhou Nicolase Hlavy a Ladislava Zikmunda ale vývoj zápasu otočili. V úvodu třetího dějství však z velkých šancí nenavýšili svůj náskok a byli potrestáni. Soupeř vyrovnal a díky neukázněnosti Kladeňáků rozhodl pět sekund před koncem v přesilovce pět na tři. Kladno tak nevybojovalo ani bod a v závěrečné tabulce bude mít se Zlínem horší bilanci.
2021/2022, Tipsport extraliga, 53. kolo,  čtvrtek 17.2.2022, Zlín, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Kladno
3:2
1:0, 0:2, 2:0

Branky a nahrávky: 6. Suhrada (Okál, Makarenko), 49. Okál (Gazda, Makarenko), 60. Gazda (Němec) – 23. Hlava (Baránek, Kubík), 33. Zikmund (Babka). Vyloučení: 4:8 + Plekanec (KLA) 10 min.. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči zápasu: Zdeněk Okál – Jaromír Jágr.

Rozhodčí: Pešina, Kika – Brejcha, Votrubec
vyloučení4:8
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku32:32
zblokované střely20:9
hity8:5
vhazování37:29
diváci1000
Zlín: Kašík – Novotný, Gazda, Němec, Suhrada, Hamrlík, Ferenc – Honejsek, Claireaux, Mallet – Kubiš, Veselý, Zabusovs – Köhler, Hejcman, Karafiát – Sedláček, Makarenko, Okál.
Kladno: Bow – Dotchin, Baránek, Wood, Ticháček, Donaghey, Suchánek, Arzamascev – Hlava, Plekanec, Kubík – Pytlík, Zikmund, Melka – Indrák, Filip, Beran – Jágr, Kuťák, Babka.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Zlín už neměl co ztratit, proto vstoupil do zápasu hodně aktivně. Hned v úvodu mohl otevřít skóre Karafiát, jeho pokus z ostrého úhlu ale skvěle zastavil Bow. Na druhé straně pak obral Ference o kotouč Indrák, z následné šance se ovšem neprosadil. Udeřil tak opět Zlín. Berani soupeře přečíslili a Jiří Suhrada se z druhé vlny trefil – 1:0. Rytíři mohli smazat ztrátu v přesilové hře, paradoxně při ní ale měli větší šanci domácí. Köhler zachytil Plekancovu přihrávku a vyrazil vpřed. Ztroskotal však na kladenském brankáři. První část pak rozhodčí předčasně ukončili, protože v publiku zkolaboval jeden z diváků a musel k němu lékař.

Ve zbytku první třetiny, která se dohrávala po přestávce, už se nic nestalo. Skóre se opět měnilo až ve druhém dějství. Rytíři vybojovali přesilovou hru a při ní srovnali. Baránek vypálil dobře od modré čáry a Nicolas Hlava usměrnil jeho pokus za Kašíkova záda – 1:1. Poté se pokračovalo ve tvrdé hře a na obou stranách přibyly další tresty. Do vedení nakonec odskočilo Kladno, které dokonalo obrat. Ladislav Zikmund šel důrazně do brány a pohotovým skokem procpal volný kotouč do sítě. Sudí se ještě odjel poradit s kolegou u videa, zda puk přešel celým objemem čáru, a nakonec gól uznal – 1:2.

Závěrečná třetina se ale Rytířům vůbec nepovedla. Kladno mohlo definitivně zlomit soupeřův odpor, ale v tutových možnostech selhávalo. Melka před odkrytou branou trefil jen horní tyč a následné přečíslení tři proti jednomu hosté překombinovali. Postupně pak převzal iniciativu Zlín. Bow neudržel Gazdovu ránu a Zdeněk Okál pohotovou dorážkou smazal rozdíl – 2:2. A závěr zápasu Kladno nezvládlo. Zikmund byl po buly vyloučen za padnutí na puk a navrch vyfasoval trest za nesportovní chování Plekanec. A Berani naložili s dvojitou výhodou skvěle. Daniel Gazda dostal nabito a rozhodl. Na kostce v tu chvíli svítilo 5,9 sekundy do konce – 3:2.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Redakce / Foto: Roman Mareš | 16. 2. 2022

Kladno svede ve čtvrtek třeskutou bitvu s posledním Zlínem

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU