48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

22. kolo extraligy: Rytíři zvítězili nad Olomoucí 5:2

25. 11. 2022 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno si doma poradilo s Olomoucí a zvítězilo 5:2! Vedení vystřílel Rytířům dvěma góly Jakub Klepiš a když soupeř snížil, prosadil se také dvakrát Adam Kubík. Ještě ve druhé části pak z přesilovky navýšil Adam Brodecki a domácí vedli o čtyři branky. Kohouti už v závěrečném dějství dokázali jen snížit, ale na větší drama se nezmohli. Kladeňáci zapsali tři body a v tabulce se posunuli před České Budějovice.
2022/2023, Tipsport extraliga, 22. kolo,  pátek 25.11.2022, ČEZ Stadion Kladno
Kladno
Olomouc
5:2
3:1, 2:0, 0:1

Branky a nahrávky: 5. Klepiš (Brodecki, Indrák), 8. Klepiš (Brodecki, Sotnieks), 13. Kubík (Sotnieks, Ticháček), 25. Kubík (Kehar), 38. Brodecki (Plekanec) – 13. Rašner (Knotek, Káňa), 50. Nahodil (Olesz, Škůrek). Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Adam Kubík – Rostislav Olesz.

 

Rozhodčí: Veselý, Šindel – Lhotský, Klouček
vyloučení2:4
využití1:0
oslabení0:0
diváci2917
Kladno: Bow – Slováček, Kehar, Sotnieks, Ticháček, Cibulskis, Babka – Procházka, Plekanec, Kubík – Brodecki, Klepiš, Indrák – Pytlík, Zikmund, Melka – Bláha, Filip, Michnáč – Beran.
Olomouc: Sedláček – Ondrušek, Mareš, Rašner, Škůrek, Dujsík, Švrček, Řezníček – Káňa, Knotek, Bambula – Kusko, Nahodil, Olesz – Plášek, Kunc, Navrátil – Menšík, Anděl, Rutar.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Rytíři vstoupili do zápasu dobře a po necelých pěti minutách se dostali do vedení. Indrák dostal puk do pásma a rychle ho přenechal Brodeckimu. Ten si dobře všiml na levé straně rozjetého Jakuba Klepiše, který už dokázal brankáře Jakuba Sedláčka propálit – 1:0. Druhá kladenská formace navíc pokračovala ve skvělém výkonu a rychle přidala další gól. Brodecki ustál souboj za brankou, posunul kotouč na pravý kruh a Jakub Klepiš se podruhé nemýlil – 2:0. Zakrátko mohl navýšit ještě Bláha, jenže pobídku v přečíslení od Filipa nastřelil jen do olomouckého brankáře. Z ojedinělé šance pak Olomouc snížila. Slováček nezastavil soupeřův útok, Alex Rašner dostal puk křížem a procpal ho za záda Landona Bowa – 2:1. Jenže odpověď byla blesková, konkrétně přišla už za 29 sekund. Adam Kubík nabral parádní rychlost, u nahozeného puku byl jako první a parádně trefil roh Sedláčkovy brány – 3:1.

Druhá část začala podobně jako ta první. Neuteklo ještě ani pět minut a po individuální akci navýšil Adam Kubík. Ten obešel dva protihráče, obkroužil klec a zasunul puk k protější tyčce – 4:1. Vyhnal tak z brány Sedláčka, kterého nahradil Jan Lukáš. Rytíři si poté pomohli přesilovými hrami, byť tu první ještě nevyužili. Udrželi si ale tlak a při druhé udeřili. Adam Brodecki dostal puk na pravý kruh a druhého olomouckého gólmana propálil – 5:1.

Kubík byl pak nadále při chuti i ve třetí části a dovolil si hodně. Za brankou zkusil nabrat kotouč na hokejku, ale finta nazývaná Michigan mu nevyšla. V polovině třetiny pak kohouti přece jen dokázali snížit. Lukáš Nahodil obešel Cibulskise a tváří v tvář Bowovi parádně zakončil – 5:2. Kubík měl ve zbytku zápasu ještě dvě možnosti na dovršení hattricku, pokaždé ale pohořel na Lukášovi. Mrzet to však Rytíře nakonec nemuselo. Svoje vedení už uhájili a zapsali tři body.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Otakar Vejvoda: Jsem rád, že jsme navázali na výkon z Plzně, kde jsme v první třetině byli jasně lepší, ale pak se hra rozkouskovala přesilovkami a oslabeními. Navázali jsme na to a 52 minut jsme byli lepší. Možná posledních osm minut po gólu se Olomouc dostala do hry. Jsem velice spokojený s 52 minutami, kdy kluci hráli výborně.

Olomouc: Jan Tomajko: Nehodnotí se to dobře. Kladno podalo výborný výkon a bylo lepší ve všem. Mělo lepší pohyb, souboje, my jsme od začátku zápasu tahali za kratří konec a první třetinu jsme prohráli 1:3. Kladno pak bylo v euforii a my se nedokázali dostat zpátky do zápasu. Bohužel, dneska jsme nebyli lepší. Musíme se soustředit na další zápas.

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Redakce / Foto: Roman Mareš | 24. 11. 2022

Kladno chce proti Olomouci potvrdit vítězství z plzeňského ledu

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU