pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Rytíři dotahovali třígólové manko marně a z Liberce odjeli bez bodů

27. 9. 2023 od Martin Kolačkovský / Foto: Jiří Princ
Rytíři se v Liberci snažili o velkou stíhací jízdu, nakonec ale na vyrovnání nedosáhli a prohráli 2:3. Domácí odskočili do vedení už v první minutě a brzy přidali další dva góly. Kladno zdramatizovalo vývoj ve druhé třetině, když se nejprve trefil Jiří Ticháček a následně snížil na rozdíl jediného gólu Eduards Tralmaks. Na vyrovnání už ale Kladeňáci nedosáhli a ze severu Čech odjeli bez bodů.
2023/2024, Tipsport extraliga, 5. kolo,  středa 27.9.2023, Liberec, Home Credit Arena
Liberec
Kladno
3:2
3:0, 0:2, 0:0

Branky a nahrávky: 1. Dvořák (Filippi), 6. Filippi (Faško-Rudáš, Ivan), 8. Galvas (Flynn, Faško-Rudáš) – 33. Ticháček (Kusý, Jarůšek), 38. Tralmaks (Plekanec, Ticháček). Vyloučení: 2:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Tomáš Galvas – Adam Brízgala.

Rozhodčí: Úlehla, Ondráček – Klouček, Kajínek
vyloučení2:8
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku26:30
zblokované střely13:14
hity3:2
vhazování39:20
diváci4776
Liberec: Hrenák – McCoshen, Dvořák, Ivan, Melancon, Derner, Petrovický, Galvas – Flynn, Filippi, Faško-Rudáš – Rychlovský, Najman, Bulíř – Birner, Pérez, Klíma – Vlach, Šír, Gajda.
Kladno: Bow (9. Brízgala) – Slováček, Veber, Ticháček, Hejda, Babka, Martenet, Klikorka – Sideroff, Plekanec, Tralmaks – Jarůšek, Klepiš, Kusý – Bláha, Pytlík, Frolík – Procházka, Melka, Beran.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Úvodní branka utkání padla hned z první šance domácích. Filippi našel přesnou nahrávkou Jakuba Dvořáka, jehož střelu si Landon Bow smolně srazil za svá záda – 1:0. Úvodní přesilovou hru zápasu si zahrálo domácí mužstvo, Kladno ji ale zvládlo ubránit. Domácí ale krátce po jejím konci zvýšili na dvoubrankový rozdíl, kladenskou obranou nepokrytý Tomáš Filippi přesnou střelou překonal kladenského gólmana – 2:0. A pro Rytíře bylo ještě hůř, Liberec se dostal do přečíslení a teprve sedmnáctiletý Tomáš Galvas vsítil svůj první gól v extralize – 3:0. Brzké tři góly Libereckých donutily kladenský realizační tým udělat změnu v brankovišti, kde Bowa vystřídal Adam Brízgala, který ihned odstartoval svůj další skvělý výkon. Největší příležitost hostů zaznamenal v první části kapitán Plekanec, který neuspěl ze samostatného úniku.

Do druhé třetiny vstoupili Rytíři tlakem, který vzešel z jejich první přesilovky v zápase. Do velké příležitosti se dostal Procházka, jehož střelu vykryl Dávid Hrenák svým pravým betonem. Aktivním střelcem byl Kusý, jehož dva projektily těsně minuly soupeřovu klec. Úspěšný byl až po polovině zápasu Jiří Ticháček, který se přesnou střelou prosadil podruhé v letošním extraligovém ročníku – 3:1. A po využité přesilové hře to bylo už jen o gól! Plekanec našel milimetrovým pasem Eduardse Tralmakse a ten snížil na rozdíl jediné branky – 3:2. O vyrovnání se vzápětí mohl postarat Bláha, nadějnou situaci však před okrytou brankou v gólovou radost neproměnil.

Aktivita Rytířů nepolevovala ani ve třetím dějství, vyrovnání ale nepřicházelo. Dobrou možnost měl obránce Veber, jehož tečovaný pokus vystrašil libereckého gólmana. Kladno pak ubránilo druhou přesilovku Liberce 5 na 3 v zápase, jenže na vyrovnání nedosáhlo. Liberec těsné vedení udržel i při hře soupeře bez gólmana, a Rytíři tak zapsali další porážku.

OHLASY TRENÉRŮ

Liberec: Filip Pešán: Byly to naprosto zbytečné nervy a ukázka současného stavu, ve kterém naše mužstvo je. Téměř nás popravila naše vlastní přesilová hra. Speciální týmy nás velmi trápí a musíme se v nich zdokonalit, jinak budeme ztrácet zápasy.

Kladno: Otakar Vejvoda: Člověk nemusí být velký odborník, aby věděl, že jsme zápas prohráli v první třetině. Hrálo se nahoru dolů a byly tam strašné školácké chyby. Soupeř nějaké udělal taky, ale my je nepotrestali. Poté jsme se dostali do utkání a myslím, že jsme mohli dát i nějaké branky navíc. V závěru jsme si mohli vytvořit tlak, ale vyloučení nás stála hodně sil.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 26. 9. 2023

Vzhůru pod Ještěd! Rytíři sehrají v Liberci třetí venkovní zápas v sezoně

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU