48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

43. kolo extraligy: Rytíři prohráli na ledě Hradce Králové 2:4

29. 1. 2023 od Redakce / Foto: Stanislav Souček
Kladno nezvládlo zápas na ledě Hradce Králové a zapsalo porážku 2:4. Rytíři dvakrát smazali ztrátu zásluhou Martina Procházky a Adama Kubíka, pokaždé ale rychle inkasovali a na třetí branku soupeře už odpověď nenašli. Kladenský gólman Landon Bow dělal mezi třemi tyčemi, co mohl, přesto další porážce nezabránil a Mountfield pečetil výsledek do prázdné branky. Rytíři tedy padli podruhé v řadě a jejich ztráta na nejbližší rivaly se zvětšila na sedm bodů.
2022/2023, Tipsport extraliga, 43. kolo,  neděle 29.1.2023, ČPP Aréna, Hradec Králové
Mountfield HK
Kladno
4:2
1:0, 0:1, 3:1

Branky a nahrávky: 14. Klíma (Perret, Jergl), 42. R. Pavlík, 52. Cingel (Perret), 59. Jergl (Perret) – 39. Procházka (Klepiš, Zikmund), 46. Kubík (Plekanec, Dotchin). Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Lukáš Cingel – Landon Bow.

Rozhodčí: Úlehla, Stano – Svoboda, Synek
vyloučení6:5
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku38:24
zblokované střely3:8
hity6:5
vhazování21:34
diváci0
Mountfield HK: Kiviaho – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandič, F. Pavlík, Marcel – Eberle, Cingel, Lev – R. Pavlík, Lalancette, Werek – Perret, Klíma, Jergl – Chalupa, Štohanzl, Novák.
Kladno: Bow – Dotchin, Ticháček, Sotnieks, Cibulskis, Babka, Slováček, Veber – Jágr, Plekanec, Kubík – Indrák, Klepiš, Brodecki – Procházka, Filip, Zikmund – Bláha, Pytlík, Melka.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Domácí mohli rychle odskočit do vedení, když Jágr fauloval prchajícího Chalupu. Královehradecký útočník ale neuspěl a vzápětí Landon Bow skvěle zlikvidoval i trestné střílení v provedení Jergla. Zakrátko čelil kladenský gólman znovu úplně sám ujíždějícímu soupeři, i Perreta ovšem fantasticky vychytal. Kladno si poté zahrálo přesilovou hru, při které měl největší šanci Klepiš. K dorážce jeho prudké střely se však nikdo nedostal. Další rychlý útok Mountfieldu už ale brankou skončil. Před Ticháčka se natlačil Kevin Klíma a od jeho brusle se kotouč odrazil do sítě. Sudí se ještě poradili s videem a gól nakonec uznali – 1:0.

Druhé dějství odstartovalo velikým náporem domácího týmu a Kladno se prakticky celých prvních pět minut nedostalo do hry. Tlak soupeře nicméně přestálo a srovnat mohl Melka. Henri Kiviaho ale jeho ránu na vzdálenější tyč vytěsnil. V polovině zápasu pak Mountfield sahal po dvougólovém vedení, jenže Bow ve spolupráci se Slováčkem udržel kotouč před brankovou čárou. Další vzrušení na led přinesla bitka Zikmunda s Perretem, domácí ale následnou přesilovku nevyužili. V závěru třetiny tak z ojedinělé šance srovnal Martin Procházka. Ten šel odvážně mezi kruhy, nejprve zasáhl bránícího hráče a napodruhé hradeckého brankáře propálil – 1:1.

Rytíři však o těžce vybojovaný nerozhodný stav rychle přišli. V úvodu druhé části si neporozuměli Brodecki a Klepiš a do jejich rozehrávky sáhl Radovan Pavlík, který Bowa v úniku prostřelil – 2:1. Rytíři si ovšem tentokrát pomohli přesilovou hrou. Při ní si Adam Kubík připravil puk na pravém kruhu a přesnou střelou srovnal stav – 2:2. Jenže početní výhodu využili i domácí. Lukáš Cingel si vybruslil na vrchol levého kruhu a vrátil svému týmu vedení – 3:2. Kladno zapnulo k závěrečnému tlaku v další přesilovce a svoji šanci ještě zvýšilo odvoláním brankáře. V jednu chvíli už byl Kiviaho bezbranný na ledové ploše, střela do odkryté klece ale nepřišla a na vyrovnání nedošlo. Naopak využil soupeřova risku Aleš Jergl, který stanovil konečnou podobu skóre na 4:2.

 

OHLASY TRENÉRŮ

Mountfield HK: Petr Svoboda: Do utkání jsme vstoupili dobře. Podařilo se nám dát gól a měli jsme ještě trestné střílení i samostatný nájezd, což pramenilo z chyb soupeřů. Bohužel jsme to nepotrestali. Ve druhé třetině byly šance na obou stranách. Hráli jsme trochu ustrašeně, nevím, jestli jsme se báli o výsledek, ale nešly nám nohy a nebylo to ono. Výkon, na který jsme zvyklí, jsme začali předvádět až za stavu 2:2. Zvýšili jsme tlak a kluci začali pracovat tak, jak chceme. Byli důrazní, byli všude, měli dobrý pohyb a z toho jsme dali góly. Soupeř využil přesilovku, ale my taky, a to rozhodlo. Pak jsme při vabanku dali do prázdné branky. Za tři body jsme strašně moc rádi. Musím pochválit i Henriho Kiviaha, který nás držel celý zápas. Děkujeme za fantastickou podporu fanouškům, kteří nás přišli podpořit ve velkém počtu.

Kladno: Pavel Skrbek: Měli jsme hodně špatný vstup do utkání. Byli jsme velice slabí v soupeřově pásmu a ztráceli spoustu puků, z toho pramenila přečíslení a samostatné nájezdy. Díky vynikajícímu výkonu našeho brankáře jsme zůstali ve hře. Ve druhé třetině jsme se hodně zlepšili a vyrovnali hru i skóre. V kabině jsme si řekli, že rozhodne jedna chyba. Bohužel jsme soupeři hned v první minutě třetí třetiny nahráli na gól a došel si pro vítězství 4:2.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Redakce / Foto: Roman Mareš | 28. 1. 2023

Rytíři potřebují zabrat. Šanci mají už v neděli v Hradci Králové

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU