48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři řádili v přesilovkách a ve Frýdku-Místku brali první venkovní výhru

10. 10. 2020 od Filip Ardon / Archivní foto: Josef Poláček
Kladno hrálo s Frýdkem-Místkem dlouho vyrovnaný zápas, nakonec si ale před nucenou přestávkou připsalo tříbodovou výhru 5:3. Po úvodní části bylo skóre vyrovnané, když se za hosty prosadili Zach Frye a Tomáš Pitule, a v prostředním dějství poslal Rytíře do vedení svojí druhou trefou Frye. Když už se schylovalo k dramatickému závěru, vsítili pojišťovací zásahy Tomáš Plekanec a Marek Račuk a domácí už jen snížili. Kladeňáci v utkání excelovali v početních výhodách – využili tři ze čtyř přesilovek!
2020/2021, Chance liga, 10. kolo,  sobota 10.10.2020, Hala Polárka
Frýdek-Místek
Kladno
3:5
2:2, 0:1, 1:2
Branky a nahrávky: 11. Šedivý (Mikulík), 14. Šedivý, 59. Tomi (Peterek, Veselý) - 11. Frye (Plekanec), 20. Pitule (Guman, Račuk), 35. Frye (Guman, Račuk), 54. Plekanec (Kubík), 54. Račuk (Filip). Rozhodčí: Dědek, Ondráček - Zídek, Kleprlík. Vyloučení: 5:7 + Hajný (KLA) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely: 36:40.
Rozhodčí: Dědek, Ondráček - Zídek, Kleprlík
vyloučení5:7
využití1:3
oslabení0:0
střely na branku36:40
diváci0
Frýdek-Místek: Suchánek - Husák, Haman, Zahradníček, Michálek, Z. Malík, Hrachovský, Adámek - Kaukič, Mikulík, Šedivý - Tomi, Veselý, Klimša - Raška, Peterek, Martynek - Matiaško, Stuchlík, Przybyla.
Kladno: Košarišťan - Zelingr, Kehar, Frye, Doudera, Mikliš, Barinka, Ticháček - Kubík, Plekanec, Melka - Račuk, Filip, Hlava - Bílek, Pitule, Guman - Hajný, Šapovaliv, Š. Bláha.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Utkání odstartovalo ve slušném tempu a první dvě větší možnosti vytvořil pro hosty Nicolas Hlava. Ten nejprve prověřil Tomáše Suchánka sám a posléze připravil dobrou pozici pro dorážení Matyáši Filipovi. Mladý gólman Frýdku-Místku však obstál. Skóre se tak měnilo až při přesilové hře Rytířů. Tomáš Plekanec nabil na vrchol pravého kruhu Zachu Fryovi a americký bek propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:1. Tento stav však vydržel jen 19 sekund! Domácí se dostali do útoku a za brankou si skvěle poradil Milan Mikulík, který dokázal nahrát před brankoviště volnému Ondreji Šedivému. Ten už bez problémů srovnal – 1:1. A nejproduktivnější hráč domácích byl při chuti i nadále. Dobrým napadáním vzápětí donutil k chybě Martina Kehara a po zisku puku překonal Andreje Košarišťana podruhé – 2:1. Rytíři však byli úspěšní i v další početní výhodě! Tomáš Plekanec nejprve jen orazítkoval tyč, jeho jmenovec Pitule byl ale posléze dobře postavený před Suchánkem a bleskově doklepl Gumanovu střelu do sítě – 2:2.

Druhá část se nesla ve znamení kladenských oslabení. Rytíři se nejprve dlouho bránili ve třech a posléze museli ještě přestát dlouhé pětiminutové oslabení. Jakub Hajný totiž fauloval soupeře kolenem a dostal trest do konce utkání. Andrej Košarišťan si však v brance počínal skvěle a těžké chvíle ve spolupráci s bránícími hráči přestál. Ke třetí početní výhodě v utkání se tak dostalo po ubránění i Kladno a potřetí v zápase se radovalo z branky! Zach Frye podruhé v utkání vypálil jako z děla a Pitule výborně zakryl Suchánkovi výhled – 2:3.

Závěrečná dvacetiminutovka začala výbornou možností domácích. Vojtěch Tomi se poněkud šťastně dostal do samostatného úniku, tváří v tvář Košarišťanovi ovšem neuspěl. Obě mužstva mohla posléze přidat góly při početních výhodách, poprvé v zápase se v této činnosti však mýlilo i Kladno. Definitivní klid si tak Rytíři vystřelili při hře pět na pět. V 54. minutě nejprve ujel úplně sám Tomáš Plekanec, který puk zkušeně uklidil mezi Suchánkovy betony – 2:4. Patnáct sekund nato se před brankoviště dostal Marek Račuk a zasunul kotouč do brány ještě jednou – 2:5. Domácí posléze ještě hráli přesilovou hru a nakonec Rytíře o stoprocentní úspěšnost ubránění připravili. Poslední branku zápasu vstřelil Vojtěch Tomi – 3:5. Frýdeckomístečtí poté ještě zkusili hru bez brankáře, úspěšní už ovšem nebyli.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU