48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři proti Hradci neskórovali a dále čekají na první body

14. 9. 2021 od Jaroslav Keimar / Foto: Roman Mareš
Rytíři, po úvodních dvou zápasech čekající na premiérové body, vyzvali ve třetím kole Tipsport extraligy v chomutovském azylu Hradec Králové. Hosté vstoupili do zápasu bleskově. Na Smoleňákovu trefu z 20. vteřiny navázal v závěru prostředního dějství Lev a po Blainově pečeti z 59. minuty putovaly tři body za vítězství 3:0 na východ Čech. Kladno první bodový zisk nadále vyhlíží.
2021/2022, Tipsport extraliga, 3. kolo,  úterý 14.9.2021, Chomutov, ROCKNET ARÉNA
Kladno
Mountfield HK
0:3
0:1, 0:1, 0:1

Branky a nahrávky: 1. Smoleňák (Blain), 39. Lev (McCormack, Cingel), 59. Blain (Lev, Kelly Klíma). Vyloučení: 5:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči zápasu: Landon Bow – Štěpán Lukeš.

Rozhodčí: Hradil, Sýkora – Brejcha, Votrubec
vyloučení5:7
využití0:2
oslabení0:0
diváci1076
Kladno: Bow – Kehar, Dotchin, Baránek, Donaghey, Wood, Ticháček, Funk – Hlava, Plekanec, Kubík – Račuk, Pitule, Beran – Kristo, Ciampini, Hajný – Bílek, Filip, Jágr.
Mountfield HK: Lukeš – Nedomlel, Blain, Gaspar, Pavlík, Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák, Cingel, Jergl – Perret, Lev, Orsava – Pilař, Lalancette, Oksanen – Klima Kevin, Koukal, Klima Kelly.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Hned po úvodním vhazování se podél mantinelu protlačil do zakončení Jergl. Jeho pokus sice ještě Bow zachytil a o chvíli později si poradil i s další střelou zblízka, na třetí projektil v krátkém sledu už ale nedosáhl a zásluhou Smoleňáka šel Mountfield do vedení už po 20 odehraných vteřinách – 0:1! Hned ve třetí minutě si slibnou šanci vypracovali také Rytíři – Filip vyřešil přečíslení dvou na jednoho střelou – s ní si ale Lukeš poradil a následná Bílkova dorážka jednoruč postrádala potřebnou razanci. Po svižném úvodu přišla klidnější pasáž, kterou přerušila až vyloučení Jergla s Cingelem, po nichž dostali Rytíři 25 vteřin dvojnásobné početní převahy! V branku ji ale přetavit nedokázali. Největší rozruch tak ve zbytku třetiny vzbudil průnik Hlavy při hře ve čtyřech na obou stranách. Kladenský forward ale tváří v tvář brankáři neuspěl!

Na začátku druhé dvacetiminutovky střílel z vrcholu kruhů Hajný, jehož náboj jemně olízl horní tyč královéhradecké branky. Krátce nato schovával hlavu do dlaní hostující bek Pavlík, který si od modré čáry sjel na pěkný křižný pas Jergla, ale z dobré pozice přestřelil! Nedlouho poté, co se utkání přehouplo do druhé poloviny, stál po Woodově minele v rozehrávce v ideální palebné pozici Lalancette. Kanadský zadák však své zaváhání napravil, vrhl se krajanovi do střely a při svém extraligovém debutu si připsal povedený brankářský zákrok. Na druhé straně vzal Račuk přečíslení tří na jednoho na sebe, potáhl si kotouč na osu hřiště a v nadějné pozici vyprášil Lukešův beton! Jenže pak šli Rytíři do tří a ačkoli krátkou převahu dvou mužů Mountfield zužitkovat nestihl, v pokračující přesilovce 5 na 4 si vytvořil tlak, na jehož konci stál Lev, kterému stačilo z dorážky přehodit beton ležícího Bowa – 0:2!

Třetí dějství se dlouho neslo ve znamení čekání na zajímavou akci. Bratři Klímovi si ji schovali až do 50. minuty, kdy Kelly nabíjel mezi kruhy Kevinovi, ten ale další branku do rodinné sbírky nepřidal. Dělovkou zblízka se pak Plekanec přesvědčil, že Lukeš v brance Východočechů zůstává, navzdory menší permanenci, pozorný. V závěrečných minutách si Rytíři chtěli vytvořit tlak při hře bez brankáře, jenže se ani pořádně nepodívali do útočné třetiny a když opuštěnou klec trefil Blain, bylo rozhodnuto – 0:3.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Jiří Burger: Měli jsme strašně špatný vstup do utkání. Zatřáslo to s námi a celou první třetinu jsme odehráli špatně. Ve druhé jsme se zlepšili, měli jsme tam nějaké šance. Bohužel jsme nedali gól, soupeř zvýšil na 2:0, ve třetí třetině už si to pohlídal a zaslouženě vyhrál. Je to pro nás obrovské zklamání. Po třech zápasech bez bodu... Musíme to hodit za hlavu, sezona bude ještě dlouhá. Půjdeme zápas od zápasu a uvidíme, co nám to přinese.

Mountfield HK: Tomáš Martinec: Je to pro nás důležité vítězství. Druhé kolo jsme nehráli, dneska jsme moc chtěli odvézt body. Přestože jsme do zápasu vstoupili skvěle a v prvním střídání hned dali gól, neuklidnilo nás to. Celý zápas od nás byl hodně nervózní. Vůbec jsme nehráli to, co jsme chtěli a Kladno nám dělalo problémy. S výkonem spokojení nejsme ale říkám: moc si vážíme bodů.

FOTOGALERIE

  • Matěj Beran
  • Matěj Beran
  • Jaromír Jágr
  • Jaromír Jágr
  • Landon Bow
  • Matyáš Filip
  • Marek Baránek
  • Landon Bow

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 13. 9. 2021

Kladno chce v Chomutově získat první body! Proti bude Hradec Králové

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU