48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři porazili Zlín v prodloužení, rozhodl Kyle Wood

26. 9. 2021 od Filip Ardon / Foto: Roman Mareš
Rytíři zvládli důležitý souboj se sousedem z tabulky a nad Zlínem zvítězili 3:2 v prodloužení. Kladno vedlo o dva góly po trefách Jakuba Strnada a Matyáše Filipa, ve třetí části ale o svůj náskok přišli a už jen marně se tlačili vpřed. V prodloužení se pak dostal k dorážce Kyle Wood a premiérovou trefou v kladenských barvách rozhodl. Rytíři tak přidali druhou výhru v řadě a zapsali další dva body.
2021/2022, Tipsport extraliga, 8. kolo,  neděle 26.9.2021, Chomutov, ROCKNET ARÉNA
Kladno
Zlín
3:2p
1:0, 1:0, 0:2 – 1:0

Branky a nahrávky: 18. Strnad (TS), 39. Filip (Suchánek), 64. Wood (Hlava) – 43. Hejcman (Šlahař, Trška), 50. Honejsek (Köhler, Trška). Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Nejlepší hráči zápasu: Jakub Strnad – Darek Hejcman.

Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Lhotský, Svoboda
vyloučení2:4
využití0:0
oslabení1:0
střely na branku38:27
diváci1659
Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Donaghey, Suchánek, Wood, Nilsen – Jágr, Plekanec, Hlava – Kristo, Filip, Strnad – Beran, Račuk, Dvořáček – O. Bláha, Pitule, Hajný.
Zlín: Kašík (41. Huf) – Trška, Novotný, Suhrada, Žižka, Hamrlík, Gazda, Dluhoš – Fořt, Mikúš, Kubiš – Köhler, Honejsek, Veselý – Okál, Hejcman, Fryšara – Sebera, Sedláček, Šlahař.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Utkání dvou posledních týmů tabulky bylo od úvodu velmi bojovné a nikdo nechtěl udělat ani tu nejmenší chybu. Kladno se v úvodu bránilo tlaku zlínské přesilovky, který přestálo, samo si ale vlastní výhodou nepomohlo. Velmi aktivní byl opět domácí Strnad, který se dvakrát dostal do zajímavé pozice, poprvé byl ale faulovaný a podruhé branku těsně přestřelil. Ke konci třetiny pak měl dobrou střeleckou pozici ještě Dotchin, jenže trefil jen brankáře Kašíka. Jakub Strnad ale pokračoval ve skvělém představení a byl odměněn. V úniku byl totiž faulován a následné trestné střílení proměnil s přehledem – trefil se přesně do horního rohu brány – 1:0. Zapsal tak svůj stý gól v kladenském dresu.

Po špatných vstupech do druhých třetin v posledních zápasech si Rytíři první minuty druhého dějství pohlídali a svůj náskok uhájili. V polovině třetiny si pak vytvořil velký tlak první kladenský útok, Jágr ale minul a Hlava zasáhl pouze připraveného Kašíka. Těžké chvíle však čekaly i domácí. Zlín předvedl ukázkový zámek a Plekanec jejich nápor přerušil faulem. Nakonec se ale radovali Rytíři. Matyáš Filip v oslabení ujel, roztáhl si Kašíka a poslal mu kotouč mezi betony – 2:0.

Start druhé části se nepodařil podle představ domácích. Zlín vystřídal brankáře a mezi tři tyče vyslal Daniela Hufa. V útočném pásmu si navíc hned na začátku vytvořil tlak a zakrátko snížil. Šlahař z předbrankového prostoru ještě posunul puk na Darka Hejcmana a gólman Bow už se přesouval marně – 2:1. A zanedlouho bylo po náskoku úplně. Plekanec totiž nevyužil velikou možnost a Berani z protiútoku vyrovnali. Bow ještě dokázal pokrýt Köhlerovu střelu z blízkosti, na dorážku Antonína Honejska už ovšem nedosáhl – 2:2. Ve zbytku třetiny byl k vidění veliký tlak domácích, zpátky do vedení už se ale Rytíři nedostali.

Kladeňáci si přenesli do prodloužení přesilovou hru, při ní se ovšem neprosadili. Krátce po jejím skončení se ale Rytíři dostali do přečíslení, Hlava tvrdě vypálil a Kyle Wood se štěstím dorazil za Hufova záda – 3:2.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: David Čermák: Jsme samozřejmě zklamaní, že jsme to nedotáhli za tři body, protože jsme vedli 2:0. Ve třetí třetině jsme udělali hrubé chyby, když jsme měli puk ve třetině a nedostali jsme ho ven. Tím jsme Zlínu darovali dva góly. Nakonec můžeme být rádi aspoň za dva body.

Zlín: Martin Hamrlík: Neodehráli jsme dobrý zápas. Bylo vidět, že u nás v hlavách převládá strach z prohry víc než touha po vítězství. Bylo to po celý zápas takové přišláplé. Nakopl nás pak gól na 1:2, kdybychom ho nedali, tak už by se to jen dohrálo. Takhle nás to ale nakoplo a bod byl pro nás v tu chvíli cenný. Pak jsme ubránili 4 na 3 a doufali jsme v nájezdy. Nepodařilo se, takže určitě zklamání. Kladno ale vyhrálo zaslouženě.

FOTOGALERIE

  • Jaromír Jágr
  • Tomáš Plekanec
  • Jaromír Jágr
  • Jake Dotchin
  • Marek Račuk
  • Jakub Suchánek
  • Jakub Strnad
  • Kyle Wood
  • Landon Bow
  • Matyáš Filip
  • Nicolas Hlava
  • Kyle Wood
  • Matěj Beran
  • Matyáš Filip

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ohlasy
Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 26. 9. 2021

Musíme být rádi za dva body, říká střelec vítězné branky Kyle Wood

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU