48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři přestříleli Havířov a berou tři body! Košarišťan ztratil nulu v poslední minutě

23. 9. 2020 od Filip Ardon / Foto: Roman Mareš
Kladno po dvou porážkách v řadě předvedlo na domácím ledě rapidně zlepšený výkon a Havířov porazilo 5:1! Už v první části odskočili Rytíři zásluhou Antonína Melky, Tomáše Gumana a Nicolase Hlavy o tři branky a vytvořili si pohodlné vedení. To navíc v závěrečné třetině navýšili dalšími zásahy Melka s Hlavou. Povedený ofenzivní výkon doplnil dobře chytající Andrej Košarišťan, který přišel o čisté konto v poslední minutě.
2020/2021, Chance liga, 4. kolo,  středa 23.9.2020, ČEZ stadion Kladno
Kladno
Havířov
5:1
3:0, 0:0, 2:1
Branky a nahrávky: 7. Melka (Račuk), 8. Guman (Plekanec, Hlava), 19. Hlava (Šapovaliv), 51. Melka (Pitule, Frye), 52. Hlava (Guman, Šapovaliv) - 60. Kotala (Procházka, Rašner). Rozhodčí: Souček, Čáp - Hnát, Dědek. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 29:24. Diváci: 1420.
Rozhodčí: Souček, Čáp - Hnát, Dědek
vyloučení6:3
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku29:24
diváci1420
Kladno: Košarišťan - Frye, Ticháček, Zelingr, Doudera, Štochl, Mikliš - Kubík, Plekanec, Jelínek - Melka, Račuk, Filip - Hajný, Pitule, Š. Bláha - Hlava, Šapovaliv, Guman.
Havířov: Stezka - Rutar, Kachyňa, Rašner, Lytvynov, Chroboček, Ševěček, Kočí - Kotala, Seman, Procházka - Fridrich, Maruna, Bednář - Horávth, Mastič, Petriska - Doktor, Cihláš, Sklenář.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Zápas odstartovala šance Štěpána Bláhy, který ani natřikrát nedostal puk z bezprostřední blízkosti do brány. Rytíři poté odehráli příkladně oslabení a krátce po jeho skončení se dostali do vedení! Marek Račuk vyslal do úniku za obranu Antonína Melku, tomu sice puk při kličce sjel z čepele, pohyb hokejkou ale Aleše Stezku zmátl, a tak kotouč proklouzal mezi jeho betony až do sítě – 1:0. A hned v další minutě bylo na ČEZ stadionu ještě veseleji. Tomáš Plekanec přihrál od mantinelu na levý kruh úplně volnému Tomáši Gumanovi, který už nezaváhal – 2:0. Kladeňáci posléze přeměnili svoji převahu ještě v jednu branku. Matyáš Šapovaliv přihrál v předposlední minutě z rohu kluziště do mezikruží Nicolasi Hlavovi, jenž zamířil přesně – 3:0.

V prostředním dějství se obraz hry změnil. Rytíři situace daleko více přehrávali, a tak kolikrát místo zakončení přišla už zbytečná přihrávka. Řada šancí proto skončila úplně bez střely. To Havířovští byli dál jako opaření a jen stěží se dostávali do potřebného tlaku.

Skóre se tak opět měnilo až v závěrečném dějství. Hosté sice vystrčili růžky směrem vpřed, Andrej Košarišťan ale všechny jejich pokusy zlikvidoval. Po polovině třetiny se tak radovali opět Kladeňáci. Antonín Melka nejprve dostal od Tomáše Pituleho puk před odkrytou klec – 4:0. A o 38 sekund později to bylo už o pět branek! Stezka zůstal po jednom ze zákroků před brankovištěm a Nicolas Hlava bez problémů dorazil do prázdné sítě – 5:0. Šestý hřebíček do havířovské rakve mohl přidat pět minut před koncem Tomáš Plekanec, ve vyložené pozici však trefil jen tyč. Košarišťanovi však nula v zápase přána nebyla. V poslední minutě dostal puk před brankoviště Jakub Kotala, který si kladenského brankáře položil a poslal kotouč do brány – 5:1.

Trenéři po zápase

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Jan Kregl: Oproti předchozím utkáním jsem chtěli vstoupit do zápasu dobrým pohybem. Měli jsme agresivní forčeking a celkově jsme měli pohyb dobrý. Náš první gól byl trochu náhodný, ale to nás nakoplo, vydrželi jsme v tempu a získali třígólový náskok. Pak jsme trošku polevili, ale celkově jsme podali koncentrovaný výkon. Jsme rádi za tři body.

Havířov: Jiří Režnar: Blahopřeji soupeři, protože Kladno si dnes výhru stoprocentně zasloužilo. My jsme se na zápas důkladně připravovali, ale už v sedmé minutě jsme dostali laciný gól, po kterém se nám to celé zhroutilo. Vzápětí jsme dostali druhý gól a hráči byli nervózní a byli z toho pokakaní. Nechci snižovat výkon Kladna, které hrálo velice dobře, ale bohužel jsme to nezvládli a jedeme domů s prázdnou.

FOTOGALERIE

  • Zachary Frye.
  • Tomáš Plekanec
  • Jakub Hajný a jeho tvrdá hra u mantinelu.
  • Matyáš Filip clonící před bránou.
  • Jakub Hajný si má co vyříkat se svým soupeřem.
  • O puk bojující Matyáš Šapovaliv.
  • Nicolas Hlava v souboji.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU