48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři udolali Vítkovice v prodloužení, dvěma góly rozhodl Adam Kubík

1. 3. 2022 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno sehrálo s Vítkovicemi další vyrovnanou bitvu, kterou nakonec vyhrálo 4:3 v prodloužení. Rytíři vedli po gólech Jaromíra Pytlíka a Adama Kubíka, dvakrát ale o vedení přišli a v závěru základní hrací doby dokonce ztráceli. Dvě minuty před koncem však srovnal Nicolas Hlava a v prodloužení následně rozhodl druhým gólem v zápase Kubík.
2021/2022, Tipsport extraliga, 31. kolo,  úterý 1.3.2022, Chomutov, ROCKNET ARÉNA
Kladno
Vítkovice
4:3p
1:0, 1:1, 1:2 – 1:0

Branky a nahrávky: 19. Pytlík (Zikmund), 28. Kubík (Plekanec, Baránek), 59. Hlava (Plekanec), 61. Kubík (Plekanec, Baránek) – 25. Fridrich, 44. Fridrich (Hruška), 57. Hruška. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Nejlepší hráči zápasu: Landon Bow – Petr Fridrich.

Rozhodčí: Jeřábek, Pilný – Brejcha, Rampír
vyloučení3:5
využití2:1
oslabení0:1
střely na branku26:39
zblokované střely11:8
hity5:4
vhazování32:38
diváci1027
Kladno: Bow – Dotchin, Arzamascev, Wood, Ticháček, Baránek, Kehar, Suchánek – Hlava, Plekanec, Kubík – Pytlík, Zikmund, Melka – Jágr, Indrák, Beran – Donaghey, Kuťák, Babka.
Vítkovice: Stezka – Solovjev, Polák, Plášil, Stehlík, Koch, Kovář, Pedan – Bondra, Marosz, Lakatoš – Dej, Hruška, Fridrich – Illéš, Flick, Dostálek – Bernovský, Chlán, Lednický.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Rytíři mohli rychle otevřít skóre zápasu, Pytlík ale po minutě hry nastřelil jen tyč. Postupně pak začaly více tlačit Vítkovice, brankář Bow, který minule střídal, byl ale opět jistý a zapsal si několik důležitých zákroků. Po osmi minutách hry pak opět zahrozilo Kladno. Plekanec pozdržel střelu a vypálil, jenže Hlava z bezprostřední blízkosti nedokázal dorazit za rozhozeného Stezku. Šest minut před první sirénou zůstal mezi kruhy opuštěný Zikmund, ze skvělé pozice ale hostujícího brankáře nepropálil. Skóre se poprvé měnilo až minutu před koncem. Zikmund zajížděl za bránu, kotouč vrátil na bližší tyč a Jaromír Pytlík dostal kotouč za Stezkova záda – 1:0. Hosté mohli rychle srovnat z přečíslení, Bow se ovšem zaskvěl.

A parádní kousek musel kanadský gólman vytáhnout i v úvodu druhé části. Lakatoš už dorážel puk do úplně prázdné branky, Bow se ale vrhl na led a nataženou holí kotouč zastavil. Z nenápadné akce ale hosté nakonec srovnali. Petr Fridrich ujel po levém mantinelu, vybruslil si na střed a propálil kladenského brankáře – 1:1. Rytíři mohli opět odskočit po slibném přečíslení, Hlava ale dostal kotouč do sítě kopnutím. Sudí se ještě odjel ujistit k videu a branku neuznal. Kladeňáci se ale nakonec prosadili. Adam Kubík dostal od Plekance nabito v přesilovce a prosadil se ranou z pravého kruhu – 2:1.

V úvodu třetí části si Kladno mohlo zařídit pohodlnější náskok. Po Zikmundově zakončení už kotouč poskakoval po Stezkových zádech, v síti ale neskončil. Rytíři si poté mohli pomoci přesilovkou, při ní však inkasovali. Hosté zavezli puk, Petr Fridrich se do puku opřel z otočky a podruhé v utkání Bowa překonal – 2:2. A Rytíři si nakonec zavařili sami. V závěru se nechali vyloučit do tří a už při klasickém oslabení inkasovali. Kotouč se odrazil před odkrytou branku k Janu Hruškovi – 2:3. Odpověď domácích ale byla blesková. Plekanec předložil puk před brankoviště Nicolasi Hlavovi, který byl dostatečně důrazný – 3:3.

Došlo tak až na prodloužení, které nemělo dlouhého trvání. Rytíři vybojovali přesilovou hru, kterou opět spolehlivě proměnil Adam Kubík – 4:3.

FOTOGALERIE

  • Landon Bow
  • Cody Donaghey
  • Jaromír Jágr a Roman Polák
  • Adam Kubík
  • Jaromír Jágr
  • Miroslav Indrák
  • Jake Dotchin
  • Landon Bow
  • Jaromír Jágr
  • Landon Bow
  • Adam Kubík

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ohlasy
Redakce / Foto: Roman Mareš | 2. 3. 2022

Bojovali jsme až do konce, těšilo Jaromíra Pytlíka

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU