48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři zvládli dohrávku a Přerov porazili dvěma Pituleho góly

7. 10. 2020 od Filip Ardon / Foto: Josef Poláček
Rytíři namísto odcestování do Třebíče vyzvali doma ve středu Přerov a do tabulky zapsali tři body za výhru 3:2! Kladno šlo do vedení nejprve po trefě Zacha Frye a když soupeř srovnal, odskočilo o dvě branky zásluhou Tomáše Pituleho. Zubři sice v závěrečném dějství ještě zdramatizovali zápas, Kladeňáci už si ovšem výhru vzít nenechali.
2020/2021, Chance liga, 2. kolo,  středa 7.10.2020, ČEZ stadion Kladno
Kladno
Přerov
3:2
1:0, 2:1, 0:1
Branky a nahrávky: 5. Frye (Račuk, Hlava), 36. Pitule (Guman, Frye), 39. Pitule (Guman, Doudera) - 25. Kubeš (Dostálek), 48. Hejcman (Černý, Süss). Rozhodčí: Doležal, Pilný - Zídek, Měkýš. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely: 22:23.
Rozhodčí: Doležal, Pilný - Zídek, Měkýš
vyloučení6:6
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku22:23
diváci0
Kladno: Košarišťan - Zelingr, Kehar, Frye, Doudera, Mikliš, Ticháček, Štochl - Kubík, Plekanec, Melka - Račuk, Filip, Hlava - Bílek, Pitule, Guman - Hajný, Šapovaliv, Š. Bláha.
Přerov: Kacetl - Černý, Král, Zbořil, Kubeš, Kučeřík, Krisl, Dřímal - Doležal, Pšurný, Dostálek - Hrabal, Hejcman, Číp - Svoboda, Dvořák, Süss - Hajšman, Indrák, Ryšavý.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Rytíři vstoupili do zápasu dobře a už po pěti minutách šli do vedení. Druhá formace přečíslila soupeře, Marek Račuk předal puk z pravého kruhu na druhou stranu Zachu Fryovi a americký bek zapsal střelou na bližší tyč svoji první branku v kladenském dresu – 1:0. Domácí si drželi tlak i po zbytek třetiny, navýšit ovšem nedokázali. Adam Kubík nedostrkal puk z bezprostřední blízkosti za Ondřeje Kacetla a ze své možnosti neuspěl ani zkušenější Tomáš Plekanec.

Téměř přesně třetinu po první brance pak bylo vyrovnáno. Zubři se dostali do rychlého útoku, Jakub Kubeš si vyměnil puk s Vlastimilem Dostálkem a dělovkou po ledě překonal Andreje Košarišťana – 1:1. V přesilové hře mohl hosty poslat do vedení Filip Král, po hezkém proháčkování obranou Kladna ale zamířil bekhendem nad. Odskočili tak až Rytíři v přesilové hře! Tomáš Guman vypálil z pravého kruhu a skvěle clonící Tomáš Pitule tečoval puk za Kacetla – 2:1. A necelé dvě minuty před koncem třetiny bylo pro domácí ještě veseleji! Guman se rozjel po pravém křídle, nastřelil puk před brankoviště a Tomáš Pitule tečoval ještě jednou do sítě – 3:1.

Závěrečná dvacetiminutovka odstartovala velkou možností domácích, kteří mohli odskočit už o tři branky! Do útoku se poněkud nečekaně vrhl pes obranář Martin Kehar, který za soupeřovou klecí odvedl skvělou práci. Po udržení puku navíc nahrál Lukáši Douderovi, ten však v dobré pozici selhal. Místo toho tak přišlo drama. Střelu Roberta Černého zablokoval kladenský hráč, puk ale vypadl mezi kruhy příhodně pro Dareka Hejcmana, který zamířil přesně – 3:2. Rázem tak bylo domácím hodně horko. Zubři si navíc v závěru vylepšili přesilovku odvoláním brankáře a mohli srovnat. Kladno ale veliký tlak přestálo a mohlo slavit zisk tří bodů.

Trenéři po zápase

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Jiří Burger: První třetina byla poměrně vyrovnaná. Ve druhé jsme přidali na důrazu a bylo to znát - promítlo se to do skóre a šli jsme do vedení. Do třetí třetiny jsme chtěli vstoupit stejně, jako jsme odehráli druhou část. To se nám ale nepovedlo, přestali jsme být agresivní a zkomplikovali jsme si to. Dostali jsme na 3:2 a ještě jsme byli vyloučení minutu a půl před koncem. Jsme samozřejmě rádi, že jsme to ubojovali a tři body zůstaly doma.

Přerov: Jakub Grof: Pro nás je to v sezoně druhý zápas venku a druhá prohra o branku. Dostali jsme branku v oslabení a z rychlého kontru a to nás stálo body. S výkonem týmu jsme každopádně spokojení. V posledních deseti minutách jsme předvedli slušný výkon. Při troše štěstí jsme po bodu sahat mohli. To je ale jen kdyby... Kladno vyhrálo za tři body.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Filip Ardon / Archivní foto: Roman Mareš | 6. 10. 2020

Kladno čeká dohrávka proti Přerovu – na ČEZ stadionu a bez diváků!

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU