48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři nevyzráli na Vítkovice ani potřetí, za porážku v prodloužení berou bod

28. 1. 2022 od Redakce / Foto: Petr Kotala
Po porážce s Třincem Rytíři dokázali bodovat, na vítěznou vlnu se ale nevrátili. Ve Vítkovicích padli 1:2 po prodloužení. Kladno ztrácelo od úvodu druhé třetiny až do 45. minuty, kdy se prosadil Jake Dotchin. Nerozhodné utkání tak dospělo až do prodloužení, ve kterém rozhodl exkladenský Rostislav Marosz. Kladno bere do tabulky další bod a momentálně jich má už čtyřicet.
2021/2022, Tipsport extraliga, 46. kolo,  pátek 28.1.2022, Ostrava, OSTRAVAR ARÉNA
Vítkovice
Kladno
2:1p
0:0, 1:0, 0:1 – 1:0

Branky a nahrávky: 23. Hruška (Lakatoš, Krenželok), 62. Marosz (Polák) – 45. Dotchin (Beran, Zikmund). Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči zápasu: Daniel Dolejš – Tomáš Plekanec.

Rozhodčí: Pražák, Kubičík – Ganger, Klouček
vyloučení5:8
využití1:0
oslabení0:0
diváci1000
Vítkovice: Dolejš – Solovjev, Polák, Galvinš, Stehlík, Koch, Kovář, Plášil – Krenželok, Hruška, Lakatoš – Marosz, Lindberg, Bukarts – Lednický, Flick, Kalus – Bernovský, Chlán, Fridrich.
Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Wood, Ticháček, Baránek, Suchánek, Arzamascev – Hlava, Plekanec, Kubík – Pytlík, Zikmund, Melka – Indrák, Filip, Kadlec – Babka, Kuťák, Beran.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Kladno vstoupilo do zápasu aktivně a zahrozilo prostřednictvím Indráka. Přesilovkou si ale Rytíři vůbec nepomohli a do přesilových her se dostaly Vítkovice. I Bow tak čelil několika nebezpečným střelám, pokaždé si však poradil. V úvodu druhého oslabení pak vystartoval do úniku Plekanec, který si Dolejše rozhýbal, ale puk za jeho beton nezasunul. Skóre se poté neměnilo ani ve zbytku úvodní třetiny.

Na začátku druhého dějství si Kladenští řádně zavařili. Lavička hostí dostala dvě minuty za nesportovní chování a trest přišel rychle. Lakatoš vystřelil z pravého kruhu a Jan Hruška tečoval puk do sítě – 1:0. V dalším oslabení se dostal opět do úniku Plekanec, který tentokrát zvolil střelu. Ani napodruhé však na Dolejše nevyzrál. Navýšit tak mohli domácí. Hruška využil volného prostoru a poslal puk mezi Bowovy betony. Ke štěstí Rytířů se ale kotouč vykulil těsně vedle tyče. Vzápětí ještě zakončoval z bezprostřední blízkosti Křenželok, jenže ani on nebyl úspěšný. V závěru třetiny dostali Rytíři k dispozici přesilovou hru. Kubík při ní opět dostal nabito na pravém kruhu, jenže síť zasáhl jen zvenčí.

Třetí část odstartovala podobným pohledem, jaký se divákům naskytl už dvakrát v zápase. Plekanec v oslabení jel sám na bránu, puk zasunul za domácího gólmana, jenže bránu těsně minul! A o moc úspěšnější nebyla ani kladenská početní výhoda. Kubík dvakrát zajímavě pálil, ale odkrytou část brány netrefil. Až dvě sekundy po konci trestu se Rytíři dočkali srovnání! Jake Dotchin vypálil nenápadně od modré a skrytá rána propadla až do sítě – 1:1. Kladeňáci si ale dokázali závěr základní hrací doby ještě pořádně zkomplikovat. Dvě minuty před koncem vyfasoval trest Filip, ale hosté se v kritické chvíli ubránili.

Prodloužení nemělo příliš dlouhého trvání. První větší šanci soupeře ještě Bow zlikvidoval, pak ale dostal puk před brankoviště Rostislav Marosz a s nabídnutým prostorem naložil ideálně – 2:1.

OHLASY TRENÉRŮ

Vítkovice: Miloš Holaň: Pro nás velice těžký zápas. Nedivím se, po tom covidu, který jsme měli, jsme byli pět dní bez tréninku. Teď dva zápasy v řadě, tak nám na konci docházela šťáva. Bylo to vyrovnané utkání. Všechny tři zápasy skončily 2:1. Čekali jsme, že to bude o jednom nebo dvou gólech, což se potvrdilo. Asi jsme měli to utkání rozhodnout v přesilových hrách, kterých jsme měli dost. V závěru jsem to chtěl trochu uklidnit, vzal jsem si oddechový čas, aby hráči měli čisté myšlenky, ale ty dvě minuty jsme nezvládli. Ba naopak nám tam nejen v této přesilovce dvakrát ujeli sami, na to se musíme soustředit lépe. Ceníme si dvou bodů. Síly docházely a byl to těžký zápas, skoro jako v play off. Hráči v závěru ukázali sílu, čehož si cením. Náš brankář chytal fantasticky.

Kladno: Jan Kregl: Pro nás to bylo těžké. Šedesát minut o dvou gólech. Myslím si, že jsme měli dost gólových příležitostí, které se nám nepovedlo proměnit. Nakonec jsme rádi, že jsme ubránili dvouminutové oslabení dvě minuty před koncem. Bohužel jsme byli v overtimeu slabší a díky tomu soupeř dal gól.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU