48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři prohráli v Brně a o setrvání v extralize se porvou v baráži

6. 3. 2022 od Redakce / Foto: Ivo Dostál
Kladno se v předposledním kole střelecky neprosadilo a v Brně prohrálo 0:3. Definitivně tak rozhodlo o tom, že o extraligovou příslušnost se bude muset poprat v baráži s vítězem Chance ligy. Rytíři zakončí základní část v úterý proti Spartě, kdy už se nebudou moci posunout tabulkou.
2021/2022, Tipsport extraliga, 59. kolo,  neděle 6.3.2022, Brno, DRFG arena
Kometa Brno
Kladno
3:0
0:0, 2:0, 1:0

Branky a nahrávky: 24. Kollár, 31. Holík (Mueller, Zaťovič), 43. Vincour (Kollár). Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči zápasu: Matej Tomek – Landon Bow.

Rozhodčí: Kika, Šír – Gerát, Hynek
vyloučení2:4
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku26:32
zblokované střely10:13
hity5:5
vhazování28:33
diváci6932
Kometa Brno: Tomek – Ďaloga, Doudera, Kučeřík, Holland, Tansey, Fajmon, J. Sedláček – Zaťovič, Holík, Mueller – Vincour, Zbořil, Horký – Jenyš, Kollár, Šoustal – I. Sedláček, Rákos, Šik.
Kladno: Bow – Dotchin, Arzamascev, Wood, Ticháček, Baránek, Kehar, Suchánek – Hlava, Plekanec, Kubík – Pytlík, Zikmund, Melka – Jágr, Indrák, Beran – Donaghey, Kuťák, Babka.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

První minuty zápasu mnoho vzrušení nepřinesly. Zajímavou možnost měl Wood, který dostal puk do druhé vlny, ale bránu minul. V přesilovce pak kladenskou obranou prošel Zbořil, tváří v tvář Bowovi však neuspěl. Hned nato prchl v oslabení Plekanec, jenže přáno nebylo ani jemu. Tomek si mezeru mezi betony pohlídal. Jágr posléze ještě vybídl ke skórování Indráka, ten však ve skvělé možnost zaváhal.

Skóre se poprvé měnilo až ve druhé části. Bow byl útočícím hráčem postrčen z pozice a následně Andrej Kollár dostal kotouč do sítě. Kladenská střídačka si ještě vyžádala trenérskou výzvu, sudí se ale po dlouhém zkoumání rozhodli gól uznat – 1:0. Rytíři si mohli pomoci přesilovou hrou, nesehráli ji ale vůbec dobře. Kometa byla nebezpečnější a krátce po vypršení trestu se prosadila podruhé. Petr Holík dostal od Muellera exkluzivní pas a neměl problém zamést puk do odkryté sítě – 2:0. Prosadit se následně mohli ještě Pytlík s Vincourem, ani jeden ze soupeřů už se ale z gólu neradoval.

Třetí dějství pro Rytíře opět neodstartovalo dobře. Ve 43. minutě Kometa rychle přešla do útoku a Tomáš Vincour přidal třetí trefu – 3:0. Kladno si pak dokázalo vytvořit tlak, v zakončení ale bylo bezzubé. Domácí soupeře naopak dál přečíslovali a mohli přidat čtvrtou branku. Bow ale situaci dobře přečetl. Rytíři se poté dál hnali za snížením rozdílu, přáno jim ale nebylo. Kubík se dostal do dvou dobrých šancí, neprosadil se však ani on.

OHLASY TRENÉRŮ

Kometa Brno: Jiří Kalous: První třetina nebyla úplně dobrá z naší strany, byli jsme takoví zatažení. Možná to bylo způsobené náloží zápasů, které jsme odehráli v předcházejících dnech. Od druhé třetiny jsme ale hru srovnali, skvěle nás podržel Matej Tomek v brance, vychytal čisté konto a to byl jeden z dalších důvodů, proč jsme zápas vyhráli.

Kladno: David Čermák: O výsledku rozhodla první třetina, ve které jsme měli několik vyložených šancí, které jsme nevyužili. Ve druhé třetině se Kometa dostala do vedení. Potom se více zatáhla a už jsme tolik šancí neměli, jen několik závarů. Puk jsme do brány nedotlačili.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU