48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
SPUSTIT VIDEO
A tým - zápasy

Třaskavé finále odstartovalo jihlavské vítězství v prodloužení

17. 4. 2021 od Filip Ardon / Foto: Roman Mareš
Finálové boje Chance ligy započaly vyhrocenou bitvou, kterou rozhodlo až prodloužení! Jako první šla v utkání do vedení Dukla, Rytíři ale díky zásahům Marka Račuka a Patrika Machače vyrovnali. Soupeř ale našel odpověď a posléze vyrovnal i po Plekancově gólu. V prodloužení Rytíři svoji šanci nevyužili a soupeř rozhodl. Kladno tak padlo 3:4 a v sérii prohrává 0:1 na zápasy.
2020/2021, Chance liga,  sobota 17.4.2021, 1. finále, ČEZ stadion Kladno
Kladno
Jihlava
3:4p
0:1, 2:1, 1:1 - 0:1

Branky a nahrávky: 32. Račuk (Melka, Marosz), 34. Machač (Jelínek), 47. Plekanec (Frye) - 16. V. Brož, 37. Havránek (Čachotský, Strejček), 50. Strejček (Pekr, Čachotský), 62. Lichanec (Bilčík). Vyloučení: 3:5 + Pitule (KLA) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 0.

Rozhodčí: Petružálek, Pražák - Jindra, Kokrment
vyloučení3:5
využití2:0
oslabení0:0
střely na branku49:25
diváci0
Kladno: Košarišťan - Frye, Mikliš, Snuggerud, Sorokin, Suchánek, Zacharčuk - Jágr, Plekanec, Machala - Račuk, Filip, Marosz - Hlava, Pitule, Melka - Jelínek, Machač, Kubík - Bílek.
Jihlava: Žukov - Kolář, Bukač, Dundáček, Mareš, Bilčík, Strejček, Dvořák - Harkabus, Fronk, Illéš - Čachotský, Lichanec, Havránek - Jiránek, Zadražil, Pekr - Čermák, Brož.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Kladno vletělo do finále velmi aktivně, zápas byl ale od úvodu v obrovském tempu od obou mužstev. Rytíře mohl poslat do vedení Jaromír Jágr, který využil soupeřova špatného střídání a procedil puk mezi Žukovovou rukou a tělem. Puk však vypadl jen vedle branky. Domácí posléze nevyužili početní výhodu a do vedení šla v 16. minutě jako první Dukla. Vítězslav Brož přejel do útočného pásma, nahodil na branku a Andrej Košarišťan si vybral slabší chvíli – 0:1. A vzápětí bylo pro Kladno ještě hůř. Tomáš Pitule narazil na mantinel soupeře a vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání.

Rytíři ale dlouhé oslabení přestáli bez větších potíží a sami se pokoušeli o vyrovnání. Prudkou Plekancovu ránu v oslabení ale Žukov vyrazil. Už v plném počtu hráčů na ledě pak Antonín Melka tečoval Hlavovou pobídku jen těsně nad. Kladno se tak poprvé radovalo až v další přesilovce. Melka poslal před brankoviště nádhernou střílenou přihrávku a Marek Račuk usměrnil kotouč do sítě – 1:1. A Rytíři se rázem rozjeli! Šimon Jelínek rozjel další akci po pravé straně, křížem krásně našel Patrika Machače a ten se ranou z první nemýlil – 2:1. Ještě do sirény však bylo opět srovnáno. Jihlava předvedla výstavní kombinaci a Tomáš Havránek zakončoval do prázdné branky – 2:2.

Ve třetí části se pokračovalo v důrazném hokeji, který vyústil v menší šarvátku mezi Jelínkem a hostujícím Harkabusem. Rytíři vzápětí hráli početní výhodu a v ní se dostali opět do vedení. Tomáš Plekanec si několikrát vyměnil puk se Zachem Fryem a ranou z pravého kruhu propálil Maksima Žukova – 3:2. Jenže ani tohle vedení nemělo dlouhého trvání. Jan Strejček si na druhé straně najel rovněž na pravý kruh a bekhendem překonal Košarišťana – 3:3. Minutu před koncem třetiny mohl domácím vystřelit vítězství Račuk, dobrou přihrávku před branku ale nezužitkoval.

Došlo tak na prodloužení, které odstartovalo velkou šancí Kladna. Domácí se ale neprosadili a z protiakce soupeř rozhodl. Peter Lichanec zakončil z ostrého úhlu a puk skončil až v síti – 4:3.


Trenéři po zápase

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: David Čermák: Náš problém byl, že jsme měli jako v celém play off špatný vstup do zápasu. Nedaří se nám to nějak nabudit, abychom si získali náskok. I když jsme se v průběhu zápasu zlepšovali a dostali jsme se dvakrát do vedení, tak jsme to bohužel po našich chybách ztratili. V prodloužení jsme neproměnili vyloženou šanci a z protiútoku jsme dostali rozhodující gól.

Jihlava: Viktor Ujčík: Kladno v utkání potvrdilo, že je to vynikající a silný tým, který je bojovný a hraje na krev. Ač se mu doteď nedařily přesilovky, tak zase ukázal, že v pravý čas za to umí vzít. My jsme se dostali do ztráty soupeřovými přesilovkami, ale kluci v sobě vždycky našli sílu a dokázali se vrátit do zápasu. Za tuhle bojovnost a nasazení jsme dostali dar, že jsme zápas vyhráli. Měli jsme tam ještě nějakou spojnici a nastřelenou tyčku. Do zítřka máme spoustu věcí na přemýšlení, protože místy to byl opravdu fičák. Nemusí ale vždycky vyhrát lepší tým, je to play off. My ukázali srdce a to rozhodlo.

FOTOGALERIE

  • Antonín Melka
  • Ondřej Mikliš a Matěj Pekr
  • Jaromír Jágr
  • Rostislav Marosz
  • Nicolas Hlava
  • Patrik Machač
  • Tomáš Plekanec
  • Šimon Jelínek
  • Tomáš Pitule

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 16. 4. 2021

Finále je tady! Už o víkendu odstartuje vyhrocená bitva s Jihlavou

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU