48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři zvítězili i v Porubě a už jen jediné vítězství je dělí od postupu do finále

6. 4. 2021 od Filip Ardon / Foto: Lukáš Jůdl
Kladno předvedlo v semifinále potřetí obrat a po vítězství 4:1 je jedinou výhru od finále! Rytíři od úvodu druhé části ztráceli, zásluhou Nicolase Hlavy ale vyrovnali a ještě před druhou sirénou je poslal do vedení Antonín Melka. V závěrečném dějství pak navýšil Patrik Machač a do prázdné branky pečetil kladenské vítězství Tomáš Pitule. Kladeňáci tak můžou už ve středu na ledě soupeře oslavit postup do finále play off Chance ligy!
2020/2021, Chance liga,  úterý 6.4.2021, 3. semifinále, RT TORAX ARENA
Poruba
Kladno
1:4
0:0, 1:2, 0:2

Branky a nahrávky: 24. Špaček (Hudeček, Teper) - 35. Hlava (Melka, Zacharčuk), 40. Melka (Filip, Hlava), 53. Machač (Hlava, Kubík), 58. Pitule (Machala). Vyloučení: 6:7 + Suchánek (KLA) 10 min.. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 0.

Rozhodčí: Pražák, Vrba - Jindra, Polák
vyloučení6:7
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku24:29
diváci0
Poruba: Foltán - Žovinec, Voráček, Urbanec, Teper, Kozák, Szathmáry, Slavík - Špaček, Hudeček, Kanko - Korkiakoski, Raška, Stloukal - Hotěk, Jáchym, Pořízek - Brodek, Toman, Endál.
Kladno: Košarišťan - Frye, Mikliš, Sorokin, Snuggerud, Zacharčuk, Suchánek, Zelingr - Jágr, Plekanec, Machala - Račuk, Filip, Marosz - Melka, Pitule, Hlava - Jelínek, Machač, Kubík.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Poruba vstoupila do zápasu na domácím ledě hodně sebevědomě a v první třetině měla většinu času navrch. Brzy navíc Ostravané vybojovali přesilovou hru a zakrátko si ji vylepšili dalším kladenským faulem. Jenže Rytíři v čele s jistě chytajícím Andrejem Košarišťanem oslabení ve třech přestáli. Největší možnost v úvodní třetině si vytvořil Lukáš Endál, který se dostal do úniku, tváří v tvář kladenskému brankáři ale neuspěl. Kladeňáci se dostali více do hry až v závěru třetiny, sami ale početní výhodu nevyužili. Zajímavější šanci měl jen Ondřej Machala, jenž zakončoval mezi kruhy.

Rytíři si zbytek početní výhody přenesli do druhého dějství, kromě několika střel z ní ale nic nevytěžili. To Poruba už byla blízko otevření skóre při vlastní přesilovce, Košarišťan se ale v brankovišti skvěle roztáhl a posléze mu ve skrumáži pomohli i spoluhráči. Zakrátko už byl ovšem i kladenský brankář bezmocný. Marek Špaček dostal puk od zadního mantinelu a zakončil rychle a přesně – 1:0. Obdržená branka ale hosty opět nakopla! Z bezprostřední blízkosti mohl srovnat Antonín Melka, neuspěl ale ani on, ani dorážející Patrik Machač. O chvíli později ujel sám na branku Marek Račuk, zasáhl však jen tyč. Nakonec se ale Kladno dočkalo. Nicolas Hlava se štěstím udržel puk, vyjel na střed a zamířil přesně – 1:1. A 18 sekund před sirénou Kladno otočilo vývoj! Filipem nastřelený puk se odrazil od zadního mantinelu k protější tyči a Antonín Melka ho pohotově dorazil za záda Frederika Foltána – 1:2.

V závěrečné části zůstávalo vše otevřené, Rytíři měli jen nejtěsnější možný náskok. Navýšit ho mohl Rostislav Marosz, který dostal od Matyáše Filipa puk za obranu, mezírku mezi Foltánovými betony však netrefil. Na druhé straně byl v gólové pozici zase Petr Stloukal, jenže ten zasáhl jen tyč. Sedm minut před koncem pak Kladno navýšilo svůj náskok! Hlava se pokusil obkroužit klec a puk mu sjel z čepele a zamířil mezi kruhy, kde byl připravený zakončující Patrik Machač – 1:3. Rytíři v závěru nevyužili přesilovku pěti proti třem, nepříjemnosti ovšem žádné nepřipustili. Poruba odvolala brankáře a Tomáš Pitule zavezl kotouč do opuštěné klece – 1:4.

OHLASY TRENÉRŮ

Poruba: Karel Suchánek: Víme, že Kladno je v rozhodujících momentech zkušený tým a dává nám lekci z produktivity. O osudu utkání rozhodla druhá třetina, kdy jsme soupeře dostali pod tlak. Hráči si ale nedají říct, nehrají jednoduše. V každém střídání musí soupeře dohrávat. Když jsme to vypustili v určitých momentech, tak nás to potrestalo.

Kladno: David Čermák: Utkání jsme zvládli dobře. Domácí hráli urputně půl zápasu, ale jak jsme se dostali do vedení, tak už jsem si to pohlídali a zaslouženě zvítězili.

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Filip Ardon / Foto: Josef Poláček a Roman Mareš | 5. 4. 2021

Semifinálová série se v úterý přesune do Poruby

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU