48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři si poradili se ztrátou i trestem ve hře a v sérii se ujali vedení

2. 4. 2021 od Filip Ardon / Foto: Roman Mareš
První duel mezi Kladnem a Porubou přinesl pořádnou divočinu, po které Rytíři vyhráli 5:3! Domácí dvakrát ztráceli, inkasovali trest ve hře, ani tak se ale nesesypali. Ve třetí části otočili vývoj a v sérii se dostali do vedení 1:0 na zápasy. Dvěma kanadskými body zazářil Marek Račuk.
2020/2021, Chance liga,  pátek 2.4.2021, 1. semifinále, ČEZ stadion Kladno
Kladno
Poruba
5:3
0:1, 2:1, 3:1

Branky a nahrávky: 32. Machala (Plekanec), 37. Frye, 50. Filip (Račuk), 53. Račuk, 58. Melka - 18. Hudeček (Teper, Kozák), 32. Korkiakoski (Jáchym, Stloukal), 59. Toman (Szathmáry). Vyloučení: 3:3 + Hlava (KLA) trest ve hře. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 0.

Rozhodčí: Čech, Jaroš - Otáhal, Komínek
vyloučení3:3
využití0:2
oslabení1:0
střely na branku33:31
diváci0
Kladno: Košarišťan - Frye, Mikliš, Sorokin, Snuggerud, Zacharčuk, Suchánek, Zelingr - Jágr, Plekanec, Machala - Račuk, Filip, Marosz - Melka, Pitule, Hlava - Kubík, Machač, Guman.
Poruba: Foltán - Teper, Žovinec, Urbanec, Voráček, Kozák, Szathmáry, Slavík - Hotěk, Hudeček, Kanko - Sikora, Raška, Pořízek - Špaček, Toman, Endál - Korkiakoski, Jáchym, Stloukal.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Zápas byl od úvodu opatrný a bylo jasné, že žádný z týmů nechce udělat první chybu. Zároveň se ale hrálo hodně tvrdě. První gólovou možnost měl na hokejce Tomáš Pitule, který se uvolnil k dorážce před brankovištěm, puk ale do odkryté klece nezametl. Na druhé straně pak hosté vyrazili do přečíslení v oslabení a dvakrát zakončoval nebezpečně Petr Kanko. Andrej Košarišťan ovšem obstál. Jenže Rytíři naložili se třemi přesilovými hrami jen velmi špatně a Poruba při vlastní početní výhodě uspěla. Zach Frye u modré nedokázal zastavit rozjetého Jakuba Tepera, který našel před brankovištěm přesně zakončujícího Jana Hudečka – 0:1. V závěru třetiny se šikovně uvolnil před branku Antonín Melka, k vyrovnání to ovšem nevedlo.

Druhá část byla na události velmi bohatá. Krátce před polovinou utkání měl být vyloučen Nicolas Hlava, který ale ještě vystartoval po soupeři a hlavičkou ho poslal k ledu. Kladenský forvard tak navrch vyfasoval trest ve hře a Rytíři se museli sedm minut bránit v oslabení! I tak ale vyrovnali. Tomáš Plekanec zachytil soupeřovo nahození, nastartoval přečíslení a Ondřej Machala srovnal – 1:1. Po 43 sekundách ale opět vedli hosté. Markus Korkiakoski dostal po krásné kombinaci puk před prázdnou klec a nezaváhal – 1:2. Zbytek oslabení už domácí přestáli a zakrátko opět vyrovnali. Zach Frye zachytil rukou soupeřovo vyhození, sjel si do lepší pozice a zamířil přesně – 2:2.

Ve třetí dvacetiminutovce tak mohla být každá akce rozhodující. Možná i proto se hra poněkud uklidnila a Kladno odskočilo z první možnosti až po devíti minutách hry! Marek Račuk zajížděl za branku, zadovkou našel na pravém kruhu Matyáše Filipa a ten Foltána propálil – 3:2. A za chvíli bylo díky této formaci ještě víc veselo! Račuk hledal křížem opět Filipa, hosté si ale srazili kotouč sami do branky – 4:2. Hosté se snažili alespoň snížit, do většího tlaku se ale ne a ne dostat. Téměř čtyři minuty před koncem proto odvolali brankáře a zkusili to v šesti. Jejich risk však potrestal Antonín Melka, který zachytil puk a trefil odkrytou síť – 5:2. Ani to ale nebylo vše. Poruba se ještě vrhla vpřed a snížila. Radim Toman sebral puk za brankou a odrazem o Košarišťanova záda snížil – 5:3.


Trenéři po zápase

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: David Čermák: Na začátku utkání jsme měli tři čtyři dobrá střídání, ve kterých jsme měli šance. Pak nám paradoxně ublížily přesilovky, které jsme hráli a sehráli velmi špatně. Několikrát nám tam dokonce ujeli do přečíslení hráči Poruby. Od té doby jsme nehráli dobře. Ve druhé třetině rozhodl okamžik, kdy Nick Hlava dostal trest ve hře a ještě dvojku za dva fauly. Tohle rozhodnutí nás nakoplo a zápas jsme tam otočili. Už jsme koukali na video a soupeř přifilmoval oba dva zákroky. Tam nám to hokejový bůh vrátil.

Poruba: Karel Suchánek: V první třetině jsme nehráli dobře a byli jsme bez pohybu. Nevím, jestli to bylo autobusem, i když jsme přijeli včas. Chyběl mi tam pohyb, jaký jsme měli v minulých utkáních. Víme, že máme slabinu v přesilových hrách. Hráli jsme devět minut v přesilovce, ale hráli jsme to chaoticky a vestoje. Na konečný výsledek měly přesilové hry vliv.

FOTOGALERIE

  • Nicolas Hlava
  • Tomáš Plekanec
  • Antonín Melka
  • Antonín Melka
  • Marek Račuk
  • Matyáš Filip
  • Nicolas Hlava
  • Tomáš Pitule
  • Marek Račuk
  • Tomáš Plekanec
  • Ondřej Machala
  • Jaromír Jágr
  • Andrej Košarišťan
  • Adam Kubík
  • Patrik Machač
  • Adam Brízgala
  • Matyáš Filip

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 1. 4. 2021

Startuje semifinále! Už v pátek přijede na ČEZ stadion Poruba

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU