48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři dotahovali marně a z Vrchlabí odjeli bez bodů

3. 2. 2021 od Filip Ardon / Foto: Roman Mareš
Rytíři v televizním souboji ve Vrchlabí tahali od začátku za kratší konec a prohráli 2:4. Kladno dokázalo odpovědět na první gól soupeře, v závěru ještě stáhlo na rozdíl jediné trefy, místo vyrovnání ale inkasovalo do prázdné brány. Všechny tři body tak zapsal domácí Stadion, který se minimálně do večera posunul do čela tabulky.
2020/2021, Chance liga, 27. kolo,  středa 3.2.2021, Zimní stadion Vrchlabí
Vrchlabí
Kladno
4:2
1:0, 1:1, 2:1

Branky a nahrávky: 4. Chalupa (Hozák, Zeman), 40. Pochobradský (Chalupa, Heřman), 43. Kratochvil (M. Machač), 60. Urban - 33. Hlava (Plekanec, Jágr), 50. Kubík (Hlava, Plekanec). Vyloučení: 7:6 + Kajínek (VRC) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 0.

Rozhodčí: Souček, Wagner - Hnát, Dědek
vyloučení7:6
využití1:2
oslabení0:0
střely na branku24:34
diváci0
Vrchlabí: Kantor - Linhart, Oliva, Kajínek, Niko, Jirků, Hrádek, J. Moník - Heřman, Urban, Pochobradský - Kratochvil, Matys, M. Machač - Chalupa, Hozák, Zeman - F. Moník, Chrtek, Mrňa.
Kladno: Košarišťan - Frye, Mikliš, Snuggerud, Kehar, Suchánek, Zacharčuk, Zajíc - Hlava, Plekanec, Melka - Bílek, Marosz, Guman - Jágr, Filip, Machala - Kubík, P. Machač, Račuk.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Rytíři v úvodu zápasu dokázali přestát brzké oslabení, krátce po vypršení Miklišova trestu ale inkasovali. Luc Snuggerud nedokázal zastavit rodící se akci soupeře, David Chalupa se dostal do úniku a poslal puk jistě mezi Košarišťanovy betony – 1:0. Po Fryově špatné rozehrávce mohli domácí navýšit z přečíslení, tentokrát ale kladenský brankář obstál a dobře zasáhl. V oslabení se dostal na druhé straně do dobré pozice mezi kruhy Nicolas Hlava, trefil ale jen Kantorův beton.

Ve druhé části Kladno zlepšilo pohyb, a většina hry se tak odehrávala před brankou Vrchlabí. Vetší šance ale dlouho ne a ne přijít. Zajímavější možnost měl jen Jaromír Jágr, který si vyjel do dobré střelecké pozice. Trefil však jen rameno brankáře Kantora. Po ostrém zákroku na Marka Račuka u hrazení pak byl do konce utkání vyloučen David Kajínek a v početní výhodě už Rytíři odpověděli. Tomáš Plekanec ostře vypálil z vrcholu levého kruhu a Nicolas Hlava byl před brankovištěm dostatečně důrazný, aby doklepl volný puk do sítě – 1:1. Jenže za neukázněnost byli potrestáni i hosté. V poslední minutě předvedli domácí v přesilovce krásnou rychlou kombinaci a Michal Pochobradský vrátil Vrchlabí vedení – 2:1.

Začátek třetí třetiny přinesl další nápor hostů, kteří dohrávali přesilovou hru. Během ní nebyli daleko vyrovnání, Kantora však nepřekonali. Na druhé straně naopak nedokázal odvrátit puk do bezpečí Stěpan Zacharčuk, ke kotouči se dostal Matouš Kratochvil a přesnou ranou na vzdálenější tyč navýšil – 3:1. Při další přesilové hře už Rytíři domácího gólmana překonali, puk se však po zásahu tyček odrazil zpět do hry. Kladeňáci si ale početní výhodou nakonec přece jen pomohli! Hlava dostal puk od Plekance k tyči, křížem našel Adama Kubíka a ten už nezaváhal – 3:2. Ve zbytku utkání pak následoval obrovský nápor Rytířů, opět se ovšem potvrdila jejich veliká nepohoda v koncovce. Kladno se prosadit nedokázalo, naopak při hře bez gólmana ztratilo puk a Patrik Urban trefil přes celé hřiště prázdnou klec – 4:2.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Jiří Burger: Pro nás je to samozřejmě velké zklamání, protože jsme prohráli. O zápase jsme měli úplně jiné představy. Měli jsme velice špatný vstup do zápasu, neměli jsme pohyb a nasazení. V tom nás soupeř předčil. Od druhé třetiny jsme se trošičku zlepšili a nějaké šance jsme si vytvořili. Pořád to ale bylo málo. Čekali bychom z naší strany daleko víc, mnohem větší důraz v zakončení i v soubojích. Jak jsem říkal, je to pro nás velké zklamání.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 2. 2. 2021

Rytíři se ve středu utkají s Vrchlabím před televizními kamerami

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU