48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři vyšli střelecky naprázdno a v Havířově prohráli nejtěsnějším možným rozdílem

16. 1. 2021 od Text: Filip Ardon / Foto: Josef Poláček
Rytíři se zápasem v Havířově střelecky protrápili a po předchozích dvou výhrách zapsali porážku 0:1. Kladno celý zápas držel výborně chytající Adam Brízgala, který inkasoval pouze v závěru druhé třetiny, hráči v poli ale nedokázali jeho povedený výkon doplnit gólovým úspěchem. Kladeňáci tak ze Slezska odjíždí bez bodů.
2020/2021, Chance liga, 21. kolo,  sobota 16.1.2021, Gascontrol Aréna
Havířov
Kladno
1:0
0:0, 1:0, 0:0

Branky a nahrávky: 35. Doktor (Horváth, Mrowiec), Vyloučení: 3:4, Využití: 0:0, V oslabení: 0:0, Diváci: 0

 
Rozhodčí: Dědek, Marek - Hranoš, Blažek
vyloučení3:4
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku21:33
diváci0
Havířov: Stezka - Bořuta, Mrowiec, Rašner, Lytvynov, Ševěček, Kachyňa, Kočí - Doktor, Seman, Procházka - Rudovský, Kloz, Maruna - Lednický, Mrva, Vašenka - Petriska, Mastič, Horváth.
Kladno: Brízgala - Frye, Mikliš, Sorokin, Zacharčuk, Zelingr, Kehar, Štochl - Kubík, Plekanec, Melka - Račuk, Marosz, Guman - Jelínek, Machač, Filip - Hajný, Pitule, Hlava.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Oba týmy si na úvod utkání mohly vyzkoušet přesilovou hru, zaskvěly se ale obrany, které bez větších potíží oslabení přestály. Na straně domácích se už za vyrovnaného počtu hráčů na ledě dostal do zajímavé střelecké pozice Ondřej Kachyňa, který však branku netrefil. Kladenská první formace pro změnu ujela do přečíslení, Tomáš Plekanec ale musel Kubíkovu přihrávku zpracovávat a posléze už Aleše Stezku nepřekonal. V závěru třetiny měl dvě výborné možnosti Šimon Jelínek, jenže ani on nedokázal smazat bezbrankový stav.

Úvod druhé části přinesl do hry pořádné vzrušení. Adam Kubík zalehl puk v brankovišti a sudí nařídil trestné střílení! To si vzal na starost Filip Seman, který však na Adama Brízgalu v přímém souboji nevyzrál. Havířovští se v dalších minutách cítili povzbuzeni dobrým startem a pokračovali v aktivitě, jenže ani z velikého tlaku úvodní branku zápasu nevytěžili. Úspěšnější nebyl ani po polovině utkání Plekanec, který na sebe vzal přečíslení a nadvakrát prověřil brankáře Stezku. V pětatřicáté minutě už se však skóre měnilo. Obrana hostí špatně střídala, domácí se dostali do úniku a Jakub Doktor propálil skvěle chytajícího Brízgalu – 1:0.

A kladenský gólman se musel mít na pozoru i ve třetím dějství. Kevin Horváth totiž mohl z ostrého úhlu navýšit, ale Brízgala si i s trochou štěstí poradil a udržel puk mimo tři tyče. Ve zbytku utkání už se pak hlavně Rytíři tlačili za vyrovnáním. Necelých šest minut před sirénou dostali k dispozici početní výhodu, ani při ní ale nenašli na výborného Stezku recept. V poslední minutě Kladno odvolalo Brízgalu z branky a zkusilo hru se šesti bruslaři. Tento risk mohli domácí rychle potrestat, trefili však jen výborně postaveného Ondřeje Mikliše. Kladeňáci už se každopádně do žádné další možnosti nedostali a odešli ze zápasu bez vstřelené branky.

OHLASY TRENÉRŮ

Havířov: Jiří Režnar: Je to svátek, když hrajete s Kladnem a přijede Tomáš Plekanec. Jsou tam i další mimořádně kvalitní hráči. Na naší straně byli mladí kluci a dneska se ukázali. Hráli na hranici sebeobětování, padali do ran, klekali. Hráli jsme jednoduše a pokud u toho zůstaneme, tak budeme pokračovat v těch dvou letech, co jsme tady započali.

Kladno: Jiří Burger: Pro nás to byl velmi špatný zápas, vůbec se mi to nehodnotí dobře. Začátek zápasu byl z naší strany bez nasazení a bez bojovnosti. Po první třetině jsme si k tomu něco řekli a mysleli jsme, že se to zlepší, ale bohužel zlepšení nepřišlo. Havířov dal branku, začal bruslit a bojovat, jak to už v takových zápasech bývá. Jak nebyl přístup od prvního střídání, tak jsme se do toho nemohli dostat. Potom už to z naší strany byla obrovská křeč. Doufám, že to pro nás bude poučení do příštích zápasů.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU