48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
SPUSTIT VIDEO
A tým - zápasy

Vyrovnaný duel se zlomil ve třetí části, všechny body si z Kladna odvezla Plzeň

18. 8. 2020 od Filip Ardon
Rytíři odehráli proti Plzni na domácím ledě vyrovnaný duel, který pro ně však skončil po porážce 2:5 bez bodů. Hosté odskočili v úvodním dějství o dvě branky, na což výborně zareagoval Marek Račuk. Po bezbrankové druhé části plné gólových možností pak srovnal parádním sólem Martin Kehar, Škoda však odpověděla dvěma góly a definitivně potvrdila své vítězství trefou do prázdné brány. Rytíři tak definitivně přišli o možnost postoupit ze skupiny Generali Česká Cupu.
Příprava + Generali Česká Cup, 5. kolo,  úterý 18.8.2020, ČEZ stadion Kladno
Kladno
Plzeň
2:5
1:2, 0:0, 1:3
Branky a nahrávky: 13. Račuk (Melka, Kehar), 48. Kehar - 5. Gulaš (Frodl), 5. Musil, 50. Vráblík (Stach), 52. Eberle (Kodýtek), 60. Suchý (Musil).
vyloučení4:4
využití0:1
oslabení0:1
střely na branku26:45
diváci572
Kladno: Košarišťan - Zelingr, Kehar, Sorokin, Ticháček, Štochl, Mikliš - Bílek, Kubík, Guman - Hlava, Račuk, Melka - Urban, Šapovaliv, Jelínek - Š. Bláha, Filip, Bernat
Plzeň: Frodl - Budík, Čerešňák, Lang, Kaňák, Vráblík, Jiříček, Houdek - Rob, Mertl, Gulaš - Stach, Musil, Přikryl - Kantner, Kracík, Suchý - Pour, Kodýtek, Eberle

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Vstup do zápasu Kladno nezvládlo podle představ. Už v páté minutě projel kladenskou obranou Milan Gulaš, který šikovně obešel Matyáše Zelingra a přesnou střelou pod ruku překonal Andreje Košarišťana – 0:1. Už o dvaadvacet sekund později to navíc bylo o dvě branky! U útočné modré čáry se srazili Šimon Jelínek s Matyášem Šapovalivem, přišli o puk a Pavel Musil uklidil puk v úniku mezi Košarišťanovy betony – 0:2. Oba týmy posléze nevyužily po jedné přesilové hře, je ovšem nutné podotknout, že hosté byli daleko nebezpečnější. Už při vyrovnaném počtu hráčů na ledě ale ukázal svůj um Marek Račuk! Zkušený centr projel s pukem až před Dominka Frodla, kterého si položil, a zasunul kotouč ke vzdálenější tyči – 1:2. Hosté využili svoje zkušenosti ve zbytku třetiny k mírnému nátlaku, Kladno ale mohlo hrozit z protiútoku. Neujal se však ani Račukův pokus, ani rána Nicolase Hlavy po Melkově přihrávce.

Ve druhé části byl dál k vidění vyrovnaný hokej, přesto Rytíři poněkud zvýšili aktivitu a byli nebezpečnější. Vynikající možnost měl krátce před polovinou zápasu Adam Kubík, který po vyjetí zpoza klece mohl uklízet puk do úplně prázdné branky, poslal však kotouč jen souběžně s brankovou čarou do Frodlovy lapačky. A podobně velké tutovky měly na svých hokejkách v přesilovce i hosté! Mertlův pokus do odkryté klece skvěle zachytil Košarišťan, kterému vzápětí proti Gulašově pumelici ještě pomohla tyčka. Tři minuty před koncem pak už překonal kladenského gólmana rozjetý Jaroslav Kracík, i díky tlaku ze strany vracejícího se domácího beka však poslal puk těsně vedle vzdálenější tyče volné klece.

V závěrečném dějství opět začala ukazovat svoji sílu Kubíkova formace s Tomášem Gumanem a Vítězslavem Bílkem na křídlech. Mladší spoluhráči nahráli Bílkovi dvakrát do dobré příležitosti, zkušený kanonýr však poprvé minul a podruhé pohořel na připraveném Frodlovi. Do svých rukou to tak musel vzít sváteční střelec Martin Kehar. Ten projel hřištěm od vlastní branky až na levý kruh a nádhernou ranou vymetl bližší růžek plzeňské branky – 2:2. Jenže vyrovnaný stav neměl mít dlouhého trvání. Roman Vráblík nachytal Košarišťana ranou od modré a poslal hosty opět do vedení – 2:3. Za minutu a půl navíc ujeli indiáni do přečíslení dvou na jednoho a exkladenský Jan Eberle navýšil – 2:4. Rytíři si v závěru ještě zkusili vylepšit přesilovou hru odvoláním brankáře, neprosadili se však ani v šesti a Filip Suchý zamířil přes celé hřiště přesně – 2:5.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Jiří Burger: Z našeho pohledu byla špatná první třetina. Soupeři samozřejmě pomohly dva rychlé góly. To nás trochu nalomilo a v první třetině jsme byli pod obrovským tlakem. Naštěstí jsme to přestáli jen s jednogólovým rozdílem. Ve druhé třetině přišlo na naší straně obrovské zlepšení. Tam byla veliká škoda, že jsme nedali góly, protože šance na ně byly. I tak to ale kluci odmakali. Třetí třetina už byla vyrovnaná, bylo to o tom, kdo dá gól. Povedlo se to soupeři, který zaslouženě vyhrál. Pro naše mladé kluky je ale obrovská zkušenost hrát proti takovému soupeři.

Plzeň: Ladislav Čihák: Věděli jsme, že Kladno je velice nepříjemný soupeř, který tu má malé hřiště. Je to tu opravdu specifické, Sparta si tady vylámala zuby. Nám se povedl vstup do utkání, dali jsme rychlé dva góly, potom jsme bohužel po chybě inkasovali. Ve druhé třetině nás Kladno deset dvanáct minut zatlačilo a jasně přehrávalo. Naštěstí jsme to udrželi, neměli jsme tam ale dobrý pohyb, nedohrávali jsme soupeře a neukončovali jsme souboje. Ve třetí třetině se to trochu zlepšilo, bohužel jsme ale dostali gól. Jsem ale rád, že jsme to nezabalili za stavu 2:2 a věděli jsme, že když budeme hrát naši hru a budeme dobře zacházet s pukem, tak že bychom mohli vyhrát. Naštěstí se to povedlo gólem Romana Vráblíka na 3:2. I takové góly přesně potřebujeme, dostat to na modrou a vypálit. Potom to udělali perfektně Kodýtek s Eberlem na 4:2. Před gólem do prázdné to kluci výborně odbránili. Naštěstí jsme vyhráli a můžeme dál bojovat o postup.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU