48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
SPUSTIT VIDEO
A tým - zápasy

První příprava vítězná! Výhru nad Slavií stvrdily dva góly do prázdné branky

25. 8. 2020 od Filip Ardon
Rytíři první přípravný duel proti prvoligovému soupeři zvládli a pražskou Slavii porazili 5:2. Kladno si brzy vytvořilo dvoubrankové vedení zásluhou Nicolase Hlavy a Antonína Melky, soupeř však ještě v první třetině vyrovnal. Rozhodující trefu vstřelil v závěrečném dějství Matyáš Filip, kterého doplnili zásahy do prázdné branky Marek Račuk a Štěpán Bláha.
Příprava + Generali Česká Cup,  úterý 25.8.2020, ČEZ stadion Kladno
Kladno
Slavia
5:2
2:2, 0:0, 3:0
Branky a nahrávky: 3. Hlava (Š. Bláha, Filip), 8. Melka (Sorokin, Šapovaliv), 41. Filip (Kehar), 59. Račuk (Kehar), 60. Š. Bláha (Hlava, Mikliš) - 10. Kuťák, 18. Kafka (Bednář, Kuťák).
Rozhodčí: Dundr, Řešátko - Kučera, Koželský
vyloučení5:9
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku31:24
diváci591
Kladno: Košarišťan - Zelingr, Kehar, Sorokin, Ticháček, Štochl, Mikliš - Kubík, Šapovaliv, Melka - Guman, Račuk, Jelínek - Hlava, Pitule, Š. Bláha - Urban, Filip, Bernat
Slavia: Málek - Duda, Novák, Krejčí, Valík, Barák, Hovorka - Kuťák, Bednář, Kafka - Doležal, Všetečka, Slavíček - Tomica, Vrdlovec, Kružík - Ondráček, Kohút, Petrov

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Kladno vstoupilo do zápasu hodně sebevědomě, což také ve třetí minutě přetěžilo v úvodní branku zápasu. Po rychlém přechodu do útoku dostal Nicolas Hlava kotouč do druhé vlny mezi kruhy a zakončil naprosto přesně – 1:0. Hned vzápětí ještě ujel za obranu Adam Kubík, bekhendovým blafákem však zvedl puk jen do břevna. Rytíři následně dostali k dispozici i přesilovou hru a naložili s ní výborně. Antonín Melka s pukem nic nevymýšlel a z vrcholu pravého kruhu propálil Romana Málka – 2:0. Ofenzivní sílu ovšem ukázali i Pražané! Slavia se dostala do první vážnější akce a snížila. První pokus pohotově dorazil do brány z bezprostřední blízkosti Filip Kuťák – 2:1. Kladeňáci posléze trestuhodně nevyužili svoje šance, když v dobrých pozicích selhali Vsevolod Sorokin i Matyáš Šapovaliv, a Slavia vyrovnala. Filip Kafka se dostal až před Andreje Košarišťana, a u vzdálenější tyče dokázal přehodit jeho beton – 2:2.

V prostřední části tempo hry hodně upadlo. K vidění tak bylo i méně šancí. Marek Račuk měl vyloženou příležitost ve chvíli, kdy už byl Málek v pozici vleže, kotouč ale do odkryté klece dostat nedokázal. Promáchl. Za hosty se ocitl v dobré pozici Daniel Kružík, který využil zaváhání svých bývalých spoluhráčů, Košarišťanovu branku ale netrefil.

To třetí dvacetiminutovka odstartovala svižněji. Už v její první minutě ujel Matyáš Filip, který vystřelil přesně mezi Málkovy betony – 3:2. V polovině třetiny už ale začali vystrkovat růžky opět hosté. Daniel Vrdlovec pláchl za záda kladenské obrany, jenže bekhendovým blafákem na Košarišťana nevyzrál. Na druhé straně sahal po navýšení prudkou ranou Kubík, Málek však vytrčil beton a špičkou nohy vykopl kotouč. Minutu a půl před koncem hosté ještě odvolali brankáře, za svůj risk však byli potrestáni. Marek Račuk zkušeně vyvezl puk a zakončil přesně – 4:2. A stejně neomylně si posléze vedl i Štěpán Bláha, který rovněž neměl problém odvézt kotouč do opuštěné brány – 5:2

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: David Čermák: Vydařil se nám vstup do zápasu a vedli jsme 2:0. Bohužel jsme polevili a Slavia vyrovnala a měla i další šance. Dnes se nám naše předvedená hra nelíbila, chyběl nám pohyb. Jediným kladem je to, že jsme to dotáhli do vítězného konce.

FOTOGALERIE

  • Matyáš Filip
  • Matyáš Filip
  • Tomáš Pitule
  • Matyáš Filip
  • Matyáš Zelingr
  • Vsevolod Sorokin
  • Marek Račuk
  • Andrej Košarišťan a Jiří Ticháček
  • Andrej Košarišťan
  • Tomáš Pitule
  • Tomáš Urban
  • Tomáš Bernat

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU