pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Rytíři dvakrát vedli, nakonec ale berou jen bod. Hradci podlehli v prodloužení

6. 10. 2023 od Martin Kolačkovský / Foto: Josef Poláček
Rytíři sehráli s Hradcem Králové vyrovnanou partii, ani vteřinu neprohrávali, přesto padli 3:4 po prodloužení. Kladnu vystřelil vedení ve druhé části Martin Procházka a zakrátko navýšil Eduards Tralmaks. Když soupeř srovnal, lotyšský útočník přidal třetí branku, jenže Mountfield znovu našel odpověď a posléze rozhodl v prodloužení. Kladeňáci tak do tabulky zapsali bod a posunuli se na třinácté místo.
2023/2024, Tipsport extraliga, 8. kolo,  pátek 6.10.2023, Kladno, ČEZ STADION Kladno
Kladno
Mountfield HK
3:4p
0:0, 2:2, 1:1 – 0:1

Branky a nahrávky: 23. Procházka, 24. Tralmaks (Klepiš, Jarůšek), 44. Tralmaks (Ticháček, Plekanec) – 27. Novotný (Chalupa, Pilař), 31. Okuliar (Šťastný, Freibergs), 47. Zachar (R. Pavlík, F. Pavlík), 65. Lalancette (Blain). Vyloučení: 4:7 + Martenet (KLA) a Marcel (MHK) 5 min.. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Deven Sideroff – Christophe Lalancette.

Rozhodčí: Pražák, Sýkora – Ondráček, Thuma
vyloučení4:7
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku28:42
zblokované střely14:20
hity8:7
vhazování29:38
diváci2641
Kladno: Bow – Dotchin, Hejda, Ticháček, Martenet, Veber, Slováček, Babka – Sideroff, Plekanec, Frolík – Jarůšek, Klepiš, Tralmaks – Bláha, Pytlík, Strnad – Smoleňák, Melka, Procházka.
Mountfield HK: Kiviaho – Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Pavelka, Freibergs, Marcel – R. Pavlík, Zachar, Šťastný – Okuliar, Tamáši, Jasper – Perret, Lalancette, Jergl – Chalupa, Pilař, Novotný.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Úvod střetnutí nabídl aktivní hokej a do slibných příležitostí se dostávaly oba celky. Maskovaní muži se však činili. První přesilovku zápasu si po Smoleňákově faulu vyzkoušel hostující výběr. Kladnu se v početní nevýhodě podařilo skórovat, krásnou sólovou akci Sideroffa vyrazil Henri Kiviaho pouze před sebe a před brankou číhající Tomáš Plekanec se z dorážky nemýlil. Hostující realizační tým si však vzal trenérskou výzvu a rozhodčí po přezkumu videa branku neuznali kvůli Sideroffově kontaktu s gólmanem. I další vyloučení Kladenských měl na svědomí exhradecký kapitán, v jejím průběhu se do největší příležitosti dostal Šťastný, ale jeho prudká střela ztroskotala na výborném Bowovi.

Druhé dějství pokračovalo za bezbrankového stavu. Ten ale netrval příliš dlouho, jeden z hradeckých hráčů ztratil puk a Martin Procházka jej spolehlivě přes celou útočnou třetinu dovezl do hostující klece – 1:0. A pro Kladenské bylo záhy ještě lépe! Klepiš našel Eduardse Tralmakse a ten nedal Kiviahovi šanci – 2:0. Mountfield ale dokázal poměrně rychle vyrovnat, nejprve se patnáctiletý Adam Novotný ocitl ve skrumáži v nebezpečném prostoru a snížil na 2:1. Druhou branku týmu z východočeského královského města přidal jejich nejlepší střelec Oliver Okuliar – 2:2. Po čtyřiceti minutách byl stav střetnutí nadále nerozhodný.

Kladenští získali na začátku poslední třetiny výhodu přesilové hry, kterou bleskově využil svým druhým gólem v utkání Eduards Tralmaks – 3:2. Hradeckým se ale i podruhé podařilo vyrovnat, Marek Zachar prostřelil bezmocného brankáře Kladna – 3:3. Do konce základní hrací doby už střelci mlčeli, a tak muselo rozhodnout prodloužení.

V něm drželi většinu času kotouč Rytíři, jenže po jedné chybě nakonec byli potrestáni. Třináct vteřin před koncem se individuálně prosadil Christophe Lalancette - 3:4.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Pavel Skrbek: Do utkání jsme vstoupili velice dobře, byli jsme aktivní a vytvářeli jsme si šance. Pak přišla vyloučení, soupeř trošku srovnal hru a šli jsme do kabin za stavu 0:0. Pak se nám podařilo vstřelit dva góly, vzápětí jsme mohli vstřelit i třetí, brankář to chytil asi ramenem. Potom jsme bohužel vlastním nedůrazem obdrželi gól na 2:1 a bylo to, jako by nás polili horkou vodou. Pak jsme dostali trochu nešťastný gól na 2:2, soupeř se vrátil do hry a začal být aktivnější. Šli jsme do kabin za stavu 2:2. Ve třetí třetině byly šance nahoru dolů, nám se podařilo dát na 3:2, ale bohužel jsme nedůrazem dostali z předbrankového prostoru na 3:3. Šli jsme do prodloužení, kde jsme si vytvořili tři šance, ale bohužel to byl zase soupeř, který dal gól na 3:4. Neodehráli jsme špatné utkání, ale bohužel jsme opět nenašli cestu k vítězství. Máme jen bod, což vzhledem k odehranému utkání není ideální.

Mountfield HK: Tomáš Martinec: V první polovině zápasu bylo Kladno jednoznačně lepší. Bylo silné na kotouči, vytvářelo si spoustu šancí a Kivi nás pořád držel v zápase. My začali hrát paradoxně až za stavu 2:0. Po druhém gólu Kladna jsme našli nohy, začali jsme bruslit a uhrávat souboje. Postupně jsme se do zápasu vrátili. Ocenil bych tým, že přestože jsme dostali na 3:2 chvíli před koncem, tak jsme se znova dokázali zmobilizovat a zabojovat o výsledek. Toho, že nakonec bereme dva body, si moc vážíme.

FOTOGALERIE

  • Radek Smoleňák
  • Radek Smoleňák
  • Richard Jarůšek
  • Deven Sideroff
  • Jakub Klepiš, Eduards Tralmaks
  • Michael Frolík
  • Jiří Ticháček
  • Eduards Tralmaks
  • Martin Procházka
  • Jaromír Pytlík
  • Tomáš Plekanec

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 5. 10. 2023

Na Kladno zavítá loňský finalista z Hradce Králové! Nastoupí i Radek Smoleňák?

A tým
Klub | 3. 10. 2023

Vstupenky na Hradec Králové v prodeji

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU