52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
 středa 17.4.2024
Kladno
Vsetín
4:1
 čtvrtek 18.4.2024
Kladno
Vsetín
7:2
BAR3,  neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
 neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
BAR4,  pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
18:00
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
18:00
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
18:00
A tým - zápasy

28. kolo extraligy: Rytíři prohráli na ledě Liberce 3:7

11. 12. 2022 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno oslabené nemocí zapsalo v Liberci porážku 3:7 a před reprezentační přestávkou další body nepřidalo. Rytíři od úvodu dotahovali a postupně jen mírnili ztrátu. V závěru první části se trefil Adam Brodecki a ke konci druhé třetiny přidal druhý zásah Matyáš Filip. Ve třetím dějství zase využil přesilovou hru Matěj Beran. Soupeř ale v prvních dvou třetinách vstřelil dvě branky, v závěrečné se trefil dokonce třikrát a dokráčel si pro vítězství. K lepšímu výsledku nepomohl Kladnu ani návrat Jaromíra Jágra, který zapsal dvě asistence.
2022/2023, Tipsport extraliga, 28. kolo,  neděle 11.12.2022, Home Credit Arena, Liberec
Liberec
Kladno
7:3
2:1, 2:1, 3:1

Branky a nahrávky: 13. Filippi (Melancon), 14. Jelínek (Vlach), 29. Birner (Derner), 38. Balinskis (Najman, Birner), 41. Faško-Rudáš (Bulíř, Frolík), 41. Flynn (Ordoš), 59. Filippi (Birner, Vlach) – 18. Brodecki (Babka, Klepiš), 37. Filip (Jágr, Dotchin), 56. Beran (Jágr). Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Tomáš Filippi – Jaromír Jágr.

Rozhodčí: Kika, Veselý – Brejcha, Malý
vyloučení6:6
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku33:33
zblokované střely12:15
hity1:4
vhazování36:22
diváci4719
Liberec: Kváča – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Kolmann, Štibingr – Birner, Filippi, Najman – Ordoš, Bulíř, Faško-Rudáš – Flynn, Šír, Frolík – Vlach, Jelínek, Rychlovský.
Kladno: Brízgala (44. Bow) – Dotchin, Kehar, Slováček, Ticháček, Cibulskis, Babka, Veber – Bláha, Plekanec, Melka – Brodecki, Klepiš, Indrák – Jágr, Filip, Michnáč – Pytlík, O. Procházka, Beran.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Úvod utkání větší vzrušení nepřinesl a oba týmy se zprvu spíše oťukávaly. Až po téměř osmi minutách hry mohlo Kladno udeřit v přečíslení, Klepiš ale řešil situaci špatně. Místo zakončení přihrával a Brodecki následně zbytečně fauloval v útočném pásmu. Liberec si však nedokázal pomoci přesilovou hrou. Největší nebezpečí přineslo nahození od modré čáry, kotouč se ale odrazil jen těsně vedle brány. Skóre se tak poprvé měnilo až při hře čtyř proti čtyřem. Po liberecké ráně se kotouč odrazil jen mezi kruhy, odkud vypálil přesně bekhendem Tomáš Filippi – 1:0. Další zásah navíc přišel za necelou minutu. Cibulskis a Babka byli před brankovištěm nedůrazní a Petr Jelínek dorážel dostatečně pohotově – 2:0. Přesilovou hru pak Rytíři neproměnili, ve čtyřech proti čtyřem však přece jen snížili. Babka vrátil puk křížem na Adama Brodeckiho, který ho se štěstím procedil za Petra Kváču – 2:1.

Ve druhé části se hra nejprve rychle přelévala od jedné branky ke druhé. První větší možnost třetiny měl Rychlovský, Brízgala jeho pokus z první však vytěsnil betonem. Zanedlouho už ale domácí udeřili. První Dernerovu ránu ještě Klepiš zblokoval, podruhé už ale puk prošel k brance a Michal Birner tečoval mimo dosah kladenského brankáře – 3:1. To Kladno udeřilo až tři minuty před sirénou. Jágr vypálil z vrcholu kruhů, kotouč se odrazil od zadního mantinelu a Matyáš Filip ho rychle doklepl do sítě – 3:2. Jenže tento stav vydržel jen 15 sekund. Pak vystřelil z levého kruhu Uvis Janis Balinskis a domácí vedli opět o dva góly – 4:2.

Začátek závěrečné dvacetiminutovky navíc Rytířům vůbec nevyšel. Už po půlminutě hry pláchl do úniku Martin Faško-Rudáš a přidal pátou branku Bílých Tygrů – 5:2. Stále ještě v první minutě třetiny pak nedokázal odpálit puk z předbrankového prostoru Slováček a Oscar Flynn zakončil přesně – 6:2. Brízgala poté zlikvidoval ještě jednu libereckou akci a svoje místo v bráně přenechal Landonu Bowovi. Snížení v podání Rytířů přišlo až necelých pět minut před koncem. V přesilovce dostal Jágr puk před brankoviště a Matěj Beran se z otočky trefil mezi Kváčovy betony – 6:3. V početní výhodě nakonec byli úspěšní i domácí, když Bowa prostřelil Tomáš Filippi a stanovil konečnou podobu skóre – 7:3.

OHLASY TRENÉRŮ

Liberec: Patrik Augusta: Byli jsme produktivní a podařilo se nám vždy vstřelit gól v momentě, kdy to bylo potřeba. Byly tam nějaké chvíle, kdy nás Kladno zavřelo a kdy jsme měli problémy s jejich forčekingem. Pomohli jsme si ale brankami a to nás vždy trochu uklidnilo. Jsme za vítězství hrozně rádi.

Kladno: Pavel Skrbek: Dostali jsme sedm branek a to se špatně hodnotí. V první a druhé třetině jsme měli spoustu dobrých střídání, kdy jsme si i vytvořili tlak, ale bohužel tu byl soupeř, který dokázal skórovat. Byli jsme hrozně slabí před bránou, ze sedmi gólů jsme jich dostali snad pět z předbrankového prostoru. To je naše velká slabina, ve hře nám chybí obětavost. Nejsmutnější na tom je, že náš nejlepší hráč byl padesátiletý Jágr. To mluví za všechno.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Redakce / Foto: Roman Mareš | 10. 12. 2022

Virózou zdecimovaní Rytíři v neděli vyzvou Liberec

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU