48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

15. kolo extraligy: Rytíři zvítězili nad Libercem 3:2

28. 10. 2022 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Rytíři doma přetlačili Liberec 3:2 a do tabulky zapsali po dvou porážkách důležité tři body. Na první branku hostí odpověděl v přesilové hře Miroslav Indrák a druhou početní výhodu využil Adam Brodecki. Poprvé v zápase poslal Kladno do vedení Jakub Klepiš a ve třetí části už se skóre neměnilo. Domácí svůj náskok uhájili a po závěrečném tlaku Bílých Tygrů mohli oslavit vítězství.
2022/2023, Tipsport extraliga, 15. kolo,  pátek 28.10.2022, ČEZ Stadion Kladno
Kladno
Liberec
3:2
1:2, 2:0, 0:0

Branky a nahrávky: 8. Indrák (Slováček), 21. Brodecki (Plekanec), 29. Klepiš (Procházka) – 4. Balinskis (Vlach, Šír), 16. Birner (Melancon, Frolík). Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Miroslav Indrák – Uvis Janis Balinskis.

 

Rozhodčí: Pražák, Sýkora – Lhotský, Ondráček
vyloučení4:4
využití2:1
oslabení0:0
střely na branku28:30
zblokované střely12:10
hity13:9
vhazování27:32
diváci3862
Kladno: Bow – Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Cibulskis, Babka, Kehar – Filip, Plekanec, Bláha – Zikmund, Klepiš, Michnáč – Procházka, Indrák, Melka – Brodecki, Machač, Beran.
Liberec: Kváča – Balinskis, Melancon, Vitásek, Štibingr, Derner, Dvořák, Rosandič – Birner, Filippi, Frolík – Faško-Rudáš, Najman, Rychlovský – Flynn, Jelínek, Ordoš – Vlach, Šír, Dlouhý.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Kladno začalo aktivně, z úvodního tlaku se ale neprosadilo. To Liberec přejel do první útočné akce a šel do vedení. Vlach přihrál v přečíslení na rozjetého Uvise Janise Balinskise, který se neunáhlil, předvedl bekhendový blafák a poslal puk za záda Landona Bowa – 0:1. Rytíři si ovšem pomohli přesilovou hrou. Miroslav Indrák dostal od Slováčka nabito na pravém kruhu a ranou z první propálil Petra Kváču – 1:1. Jenže početní výhoda vyšla i hostům. Rytíři nedostali puk z pásma, Melancon poslal kotouč křížem před brankovištěm a Michal Birner poslal kotouč do sítě – 1:2.

Do druhého dějství si Rytíři přenesli přesilovou hru a rychle ji dokázali proměnit. Adam Brodecki dostal puk od Plekance, připravil si střelu a prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 2:2. Kladeňáci následně přestáli oslabení a poprvé v utkání odskočili do vedení. Procházka vybojoval puk na útočné modré, vyrazil vpřed a přihrál před brankoviště přesně na Jakuba Klepiše, který usměrnil kotouč za Kváču – 3:2. Navýšit poté mohl v úniku Bláha, jenže mezírku mezi betony libereckého brankáře netrefil.

Možnost přidat čtvrtou trefu měl ve třetí části i Zikmund. Ten individuálně prošel přes celé hřiště, následně se uvolnil z rohu až mezi kruhy, ale prudkou ranou zasáhl jen tyč. Při dalším střídání však kladenská třináctka svému týmu málem zavařila. Špatnou přihrávkou vyslal Zikmund do velké šance Šíra, jenže ten ani nadvakrát Bowa nepřekonal. Utkání tak dospělo až do posledních minut, kdy Liberec sáhl k risku bez gólmana. Kladno se v posledních sekundách ještě bránilo v oslabení, ale vedení už uhájilo.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Jiří Burger: Byl to vyrovnaný zápas, obě mužstva byla ve složité situaci. Zápas byl hodně o bojovnosti. Jsme rádi, že jsme to překlopili na naši stranu a získali jsme tři důležité body.

Liberec: Patrik Augusta: Do utkání jsme nevstoupili vůbec špatně, dali jsme první gól a pak jsme vedli 2:1. Bohužel nás dva fauly v útočném pásmu stály dva přesilovkové góly soupeře. Třetí gól padl na konci naší přesilovky. Rozhodly speciální formace.

FOTOGALERIE

  • Oskars Cibulskis
  • Miroslav Termer - minuta ticha a uctění jeho památky
  • Antonín Melka
  • Adam Brodecki
  • Antonín Melka
  • Jakub Klepiš
  • Ondřej Bláha
  • Ondřej Bláha
  • Tomáš Plekanec
  • Landon Bow
  • Jake Dotchin
  • Jake Dotchin
  • Jaromír Jágr
  • Otakar Vejvoda

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Rozhovor
Jaroslav Keimar | 29. 10. 2022

Dotchin: Miluju to tady, podpory fanoušků si moc vážím

Preview
Redakce / Foto: Roman Mareš | 27. 10. 2022

Dvojici domácích zápasů načnou Rytíři v pátek proti Liberci

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU