48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři podlehli Karlovým Varům v prodloužení a přípravu zakončili porážkou

9. 9. 2022 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno nedokázalo Karlovým Varům oplatit porážku z prvního vzájemného zápasu a prohrálo 3:4 po prodloužení. Rytíři vedli po trefě Adama Kubíka, soupeř ale vývoj ještě v první části otočil. Druhá třetina však patřila hostům. Trefil se Matěj Beran a podruhé Kubík a Kladeňáci šli znovu do trháku. Ten ovšem smazala Energie v závěrečném dějství a v prodloužení rozhodla o svém vítězství. Zápas zpestřil bitkou Jake Dotchin, který mstil neodpískaný zákrok na spoluhráče.
 pátek 9.9.2022, KV Arena
Karlovy Vary
Kladno
4:3p
2:1, 0:2, 1:0 – 1:0

Branky a nahrávky: 11. Gríger (Pulpán, Rachůnek), 19. Vondráček (Pulpán, Černoch), 55. Hladonik (Gríger, Bernad), 65. Rachůnek (Gríger, Pulpán) – 2. Kubík (Slováček, Klepiš), 33. Beran (Indrák), 39. Kubík (Klepiš). Vyloučení: 5:3 + Dotchin (KLA) 5 min.. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0.

Rozhodčí: Pražák, Šindel – Gerát, Malý
vyloučení5:3
využití3:2
oslabení0:0
diváci1263
Karlovy Vary: Lukeš – Rohan, Plutnar, Bartejs, Bernad, Havlín, Dlapa, Pulpán – Kofroň, Baláž, Kružík – Rachůnek, Gríger, Kohout – Vondráček, Koblasa, Černoch – Beránek, Hladonik, Redlich.
Kladno: Bow – Dotchin, Slováček, Ticháček, Sotnieks, Cibulskis, Kehar – Kubík, Plekanec, Filip – Procházka, Klepiš, Michnáč – Bláha, Indrák, Beran – Melka, Babka, Vimmer.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Kladno se dostalo do vedení už ve druhé minutě po své typické přesilovkové souhře. Adam Kubík dostal na pravém kruhu nabito od Slováčka a ranou z první otevřel skóre – 0:1. Zakrátko dostal puk do sítě i Dotchin, gól však nebyl pro postavení útočícího hráče v brankovišti uznán. A zanedlouho byl kanadský tvrďák vidět znovu. Bartejs úplně mimo hru srazil jednoho z Kladenských, Dotchin si za ním dojel přes celé hřiště, shodil rukavice a pěstmi mu jasně vysvětlil, že takhle tedy ne. Dlouhou přesilovku pak Energie nevyužila, při standardní už ale dokázala srovnat. Pulpán vypálil od modré a Dávid Gríger tečoval letící puk za Landona Bowa – 1:1. Krátce před sirénou pak domácí zužitkovali i další přesilovku. Tomáš Vondráček dostal puk na pravý kruh a dělovkou bez přípravy otočil vývoj – 2:1.

Ve druhé části se na branku čekalo déle. A velký podíl na tom měl kladenský brankář. Domácí mohli dvakrát zakončovat do odkryté klece, Bow se ale pokaždé fantasticky přemístil. Kladno tak srovnalo krok. Indrák si na modré čáře vybruslil na střelu a před brankou byl takový zmatek, že se kotouč od Matěje Berana odrazil do sítě – 2:2. A v závěru si Kladno pomohlo početní výhodou. Hra se odehrávala u mantinelu, kde se bojovalo o kotouč, ten si pro sebe ale uzmul Klepiš, který parádním pasem našel zakončujícího Adama Kubíka na opačné straně – 2:3.

Ve třetím dějství se hrál hodně urputný hokej a mnoho velkých šancí k vidění zprvu nebylo. Až po sedmi minutách hry se ocitl před Bowem rozjetý soupeř, který ale bekhendem zakončil jen vedle branky. Na druhé straně mohli udeřit Rytíři, jenže Procházka v přečíslení také pálil nepřesně. Karlovy Vary si pomohly až další přesilovou hrou. Jan Hladonik při ní dostal puk zpoza brány mezi kruhy a vypálil přesně – 3:3. Kladno pak dostalo stejnou výhodu v samém závěru třetiny, prosadit se ovšem nedokázalo.

Prodloužení mohli hosté rozhodnout poměrně rychle. Filip totiž vybojoval puk a vystartoval do přečíslení, Klepiš ale jeho pobídku nevyužil. To Energie byla úspěšnější. Tomáš Rachůnek v přečíslení nezaváhal a rozhodl duel ve prospěch svého týmu – 4:3.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU