48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

2. utkání baráže o TELH: Rytíři zvítězili nad Zlínem 3:1

17. 4. 2023 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno zvládlo i druhou barážovou zkoušku a nad Zlínem vyhrálo 3:1. Rytíři se bleskově ujali vedení po šikovné teči Ondřeje Slováčka a zanedlouho navýšili z hole Matěje Berana. Na další góly se pak čekalo až do třetí části, kdy přidal třetí kladenský zásah Jakub Babka. Berani snížili už jen po odrazu od brusle a na další zdramatizování nedosáhli. Série se nyní přesune za stavu 2:0 pro Rytíře do Zlína, kde se bude hrát ve čtvrtek a v pátek.
Baráž 2023, 2. kolo,  pondělí 17.4.2023, ČEZ Stadion Kladno
Kladno
Zlín
3:1
2:0, 0:0, 1:1

Branky a nahrávky: 2. Slováček (Veber, Filip), 5. Beran (Bláha, Filip), 45. Babka (Bláha, Pytlík) – 48. Kratochvíl (Kindl, Zbořil). Vyloučení: 9:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Ondřej Slováček – Denis Kindl.

 

Rozhodčí: Šír, Hejduk – Brejcha, Zíka
vyloučení9:8
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku38:33
zblokované střely7:16
hity12:6
vhazování41:30
diváci5200
Kladno: Brízgala – Babka, Cibulskis, Veber, Slováček, Sotnieks, Ticháček – Jágr, Plekanec, Kubík – Indrák, Klepiš, Procházka – Zikmund, Filip, Michnáč – Bláha, Pytlík, Beran – Brodecki.
Zlín: Huf – Husa, Gazda, Novotný, Zbožil, Suhrada, Riedl, Talafa – Kubiš, Sadovikov, Köhler – Kratochvíl, Kindl, Sedlák – Lang, Sedláček, Mrázek – Frömel, Hejcman, Pospíšil.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Druhé barážové utkání nabídlo daleko kratší čekání na gól než první střetnutí mezi Kladnem a Zlínem. Už po necelých dvou minutách totiž vypálil od modré čáry Veber a Ondřej Slováček tečoval letící puk až do sítě – 1:0. Hosté se z rychlé branky ještě ani pořádně neoklepali a už inkasovali podruhé. Matěj Beran zůstal trestuhodně volný na středu a Bláhovu přihrávku perfektně využil – 2:0. Berani si poté nepomohli ani početní výhodou, zato Kladno mohlo zvýšit na rozdíl tří gólů. Klepiše ale v úniku skvěle vychytal Daniel Huf.

Ve druhé půli se skóre neměnilo a ubylo rovněž šancí. Zlín evidentně změnil taktiku, přidal a Adam Brízgala měl najednou více práce. Největší možnosti si ale oba týmy schovaly až na konec třetiny. Nejprve projel až před kladenskou svatyni Pospíšil a hned vzápětí hrozil před brankovištěm na druhé straně osamocený Plekanec. Ani jeden ovšem neuspěl.

Rytíři si dodali klidu až po pěti minutách třetí části. Pak se ukázal perfektně Jakub Babka, který rychle obkroužil klec a odrazem o Hufův beton navýšil na rozdíl tří branek – 3:0. Berani se dočkali první trefy v sérii až vzápětí. Petr Kratochvíl šikovně nastavil brusli a Kindlova přihrávka se od ní odrazila mezi Brízgalovy betony a do sítě. Sudí se ještě poradili s videem a nakonec gól uznali – 3:1.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Otakar Vejvoda: Byli jsme hodně spokojení s první třetinou a celkovým pohybem v útočné třetině. Vyhrávali jsme souboje, stříleli jsme. Po druhé třetině jsme říkali, že jsme trochu přestali bruslit a Zlín měl dvě velké šance. Ve třetí třetině jsme se soustředili na defenzivu, abychom zápas dobře ubránili. Jsme spokojení se dvěma a půl třetinami.

Zlín: Miloš Říha: Utkání v celkovém důsledku rozhodly naše dvě chyby, kdy jsme soupeři opět nahráli na dvě branky. A to na začátku první třetiny v rozmězí druhé a páté minuty, což rozhodlo utkání. Naše hra se postupně lepšila, hlavně ve druhé třetině, kdy jsme si vytvořili dostatek vyložených příležitostí na to, abychom zápas minimálně dotáhli. To jsme bohužel neproměnili a samozřejmě se hraje jinak, kdyby to bylo 2:1 nebo 2:2. Pak jsme inkasovali třetí branku a dá se říct, že bylo rozhodnuto. Chtěli jsme hrát až do konce, kontaktní gól to zdramatizoval, v závěru jsme si opět nějaký tlak vytvořili. Utkání hodnotím jako lepší než to včerejší. Výsledek je samozřejmě negativní, musíme spoustu věcí zlepšit. Série je 0:2, ale hraje se na čtyři vítězné zápasy. Věřím, že doma budeme odvážnější.

FOTOGALERIE

  • Adam Brízgala
  • Jaromír Pytlík
  • Jakub Klepiš
  • Adam Brízgala a Landon Bow
  • Ladislav Zikmund
  • Matyáš Filip
  • Jaromír Jágr

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU