48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

17. kolo extraligy: Rytíři prohráli na ledě Hradce Králové 7:8 po prodloužení

1. 11. 2022 od Redakce / Foto: Stanislav Souček
Kladno si z divoké přestřelky na ledě Hradce Králové odneslo jen bod, když padlo 7:8 po prodloužení. Rytíři už po 37 sekundách ztráceli o dva góly, ještě v první části ale dvakrát srovnali. V prostředním dějství se dostali do trháku, o třígólové vedení však přišli, když soupeř srovnal sekundu před koncem utkání. V prodloužení si pak bonusový bod vystřelili domácí. Na straně Kladna se dvakrát trefil Adam Brodecki a po gólu přidali Martin Procházka, Adam Kubík, Matěj Beran, Tomáš Plekanec a Jakub Klepiš.
2022/2023, Tipsport extraliga, 17. kolo,  úterý 1.11.2022, ČPP Aréna, Hradec Králové
Mountfield HK
Kladno
8:7p
3:3, 0:3, 4:1 – 1:0

Branky a nahrávky: 1. Zachar (Kalina, Okuliar), 1. Jergl (Kevin Klíma), 13. Kevin Klíma (Okuliar), 41. Lev (McCormack, Okuliar), 57. Jergl (Okuliar, Blain), 57. Lalancette (McCormack, Cingel), 60. Lev (Kelly Klíma, Kevin Klíma), 62. McCormack (Lev) – 6. Procházka (Plekanec, Kubík), 10. Kubík (Procházka, Plekanec), 15. Brodecki (Slováček), 27. Beran (Dotchin, Plekanec), 35. Plekanec, 40. Klepiš (Michnáč, Zikmund), 45. Brodecki (Filip, Melka). Vyloučení: 4:12. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Aleš Jergl – Tomáš Plekanec.

Rozhodčí: Hribik, Pilný – Svoboda, Špůr
vyloučení4:12
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku57:20
zblokované střely15:5
hity1:2
vhazování45:21
diváci3247
Mountfield HK: Růžička (15. Kiviaho) – Kalina, McCormack, Nedomlel, Blain, Huttula, Pavlík – Pilař, Okuliar, Lev – Zachar, Kevin Klíma, Lalancette – Jergl, Pavlík, Cingel – Kelly Klíma, Smoleňák, Štohanzl – Pajer.
Kladno: Brízgala – Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Cibulskis, Babka – Procházka, Plekanec, Kubík – Zikmund, Klepiš, Michnáč – Bláha, Indrák, Melka – Brodecki, Filip, Beran.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Horší vstup do zápasu mohlo Kladno jen těžko zažít. Už po 16 sekundách vypálil od mantinelu Kalina a Marek Zachar tečoval puk za zaskočeného Adama Brízgalu – 1:0. Uběhlo navíc jen 21 sekund a domácí už vedli o dva góly. Aleš Jergl si před brankovištěm vyměnil puk s Kevinem Klímou a zakončoval do prázdné klece – 2:0. Další šance už ale Kladno přestálo a dokázalo odpovědět. Plekanec předal puk na střed rozjetému Procházkovi, který se nadvakrát prosadil. První jeho ránu ještě zblokoval bránící hráč, ale druhá střela už skončila v síti – 2:1. První lajna se navíc prosadila i při dalším střídání. Plekanec první šanci nevyužil, Procházka ale zpoza brány našel Adama Kubíka, který se trefil náramně – 2:2. Jenže Mountfield si pomohl přesilovou hrou. Při ní předvedl skvělý přehled Okuliar, který počkal s přihrávkou a následně nabil na ránu z první zakončujícímu Kevinu Klímovi – 3:2. Kladno však znovu odpovědělo tlakem a rychle rozdíl smazalo. Adam Brodecki využil náporu, sebral vyražený puk a po obkroužení klece ho zasunul do sítě – 3:3. Pro Jana Růžičku tak skončila práce, protože v královehradecké bráně ho nahradil Henri Kiviaho.

V úvodu druhé části se Rytíři museli dlouho bránit v oslabení. Sérii trestů ale přečkali a sami udeřili v početní výhodě. Jake Dotchin vypálil od modré a Matěj Beran zlehka tečoval letící kotouč do sítě – 3:4. Kladno pak přestálo další dlouhou početní nevýhodu a krátce po jejím skončení odskočilo! Tomáš Plekanec vyrazil vpřed, na pravé straně se opřel do puku a nechytatelně vymetl protější růžek brány – 3:5. Rytíři následně přebrali iniciativu a krátce před přestávkou přidali šestý gól. Michnáč nabil v přečíslení Jakubu Klepišovi, který vypálil přesně – 3:6.

Jenže domácí se nevzdali a hned zkraje třetího dějství snížili. Uběhlo jen čtyřicet sekund, když dostal Jakub Lev puk před brankoviště a Brízgala už se přesouval marně – 4:6. Královehradečtí pak pokračovali v tlaku, jenže Brízgala jejich další střely pochytal. To Rytíři byli dál produktivní. Filip vystartoval do přečíslení, předal puk na Adama Brodeckiho a ten podruhé v zápase rozvlnil síť – 4:7. Mountfield potom sáhl k risku a už sedm a půl minuty před koncem si vylepšil přesilovku odvoláním brankáře. Brízgala ale předvedl skvělý výkon a zlikvidoval řadu velkých šancí. Jenže při hře čtyř proti čtyřem se domácím dařilo. Nejprve snížil Aleš Jergl – 5:7. Hned o 16 sekund později pak snížil na nejmenší možný rozdíl Christophe Lalancette – 6:7. Byly to tak nervy do samého konce. Rytíři se ve čtyřech bránili proti šesti soupeřům a dlouho se jim dařilo všechny střely blokovat. Až v poslední sekundě trefil růžek branky Jakub Lev – 7:7.

V prodloužení už se dostali do hry takřka jen domácí. Uběhlo jen něco přes minutu, když ranou z pravé strany rozhodl Graeme McCormack – 8:7.

OHLASY TRENÉRŮ

Mountfield HK: Tomáš Martinec: Když začnu od konce, tak musím být na hráče pyšný, že bojovali až do konce a snažili se se zápasem něco udělat. Ukázali obrovský charakter. Na druhou stranu je potřeba říct, že zápas byl šílený. Přestože jsme do něj výborně vstoupili, byli jsme na Kladno připravení, věděli jsme přesně, co bude hrát a měli jsme výborný začátek. Udělali jsme ale spoustu chyb, na které jsme se připravovali a které jsme dělat nechtěli. Soupeř nás za ně trestal. Z naší strany se zápas lámal ve druhé třetině, kdy jsme měli spoustu přesilovek. Místo abychom Kladno potrestali, tak jsme dělali školácké chyby a Kladno trestalo nás. Šílený zápas. Spousta materiálu, musíme se z toho poučit, protože takhle hrát nemůžeme.

Kladno: Otakar Vejvoda: Někdy se to hodnotí tak, že si člověk pamatuje všechno ze zápasu. Dneska si vůbec nepamatuju, co se stalo v první třetině, nepamatuju si, co se stalo ve druhé třetině a nepamatuju si, co se stalo prvních deset minut ve třetí třetině. Dobře jsme se vrátili do zápasu. Ať už je to jakkoliv, gratuluji Hradci, že se to zvrátilo v jeho prospěch. My se nesmíme nechat vyloučit za takové nesmysly ke konci zápasu, abychom dostali dvě plus dvě, když máme přesilovku a je to víceméně hotový zápas. Takové věci se nemůžou stát. Disciplína musí být až do konce. Pomohli jsme soupeři tím, že se nehrálo v pěti, bylo tam víc prostoru a soupeř chytře vyhodil gólmana brzy. My jsme mu pomohli tím, že tam bylo víc prostoru, protože byla vyloučení.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU